Oδικές εκδρομές: Δαλματία

Δαλματικές Ακτές – Λίμνες Πλίτβιτσε 6 ημέρες οδικώς

Βελιγράδι, Ζάγκρεμπ , Ζάνταρ, Σίμπενικ, Τρογκίρ, Τρέμπινιε, Σπλιτ, Ντουμπρόβνικ, Κότορ, Μπόυτβα

6 ημέρες οδικώς Αναχωρήσεις: Στις 9, 15, 23 /7 & 27/8 & 3, 9 /9, 30/7 & 5, 9, 12, 14, 19 /8

Aπό 359.00€
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11

Κωδικός: 6 ημέρες οδικώς Αναχωρήσεις: Στις 9, 15, 23 /7 & 27/8 & 3, 9 /9, 30/7 & 5, 9, 12, 14, 19 /8

1η ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΖΑΓΚΡΕΜΠ (990 χλμ) Συγκέντρωση στο γραφείο μας, στις 05:00 και αναχώρηση για τα σύνορα Ευζώνων. Μετά και από τις απαραίτητες στάσεις φτάνουμε στο Βελιγράδι, πρωτεύουσα της Σερβίας, χτισμένη στις όχθες του Δούναβη μία πόλη γεμάτη ζωντάνια και Ευρωπαϊκή φινέτσα. Στην σύντομη περιήγηση θα δούμε τον Σερβικό Καθεδρικό Ναό, την Πλατεία Δημοκρατίας, το Εθνικό Θέατρο, το εντυπωσιακό κτίριο της Βουλής, το Ναό του Αγίου Σάββα και το Κάστρο Καλεμεγκντάν. Άφιξη το βράδυ στο πανέμορφο Ζάγκρεμπ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΖΑΓΚΡΕΜΠ – ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΒΙΤΣΕ – ΖΑΝΤΑΡ – ΣΙΜΠΕΝΙΚ (360 χλμ) Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε την περιήγηση μας στο Ζάγκρεμπ το οποίο αποτελείται από τρία τμήματα: τα δύο παλαιότερα τμήματα (Κάπτολ και Γκόρντι Γκραντ) που βρίσκονται στο ψηλότερο σημείο κι από την Ντόλνι Γκραντ («Κάτω Πόλη») με εκτεταμένες σύγχρονες συνοικίες αλλά και βιομηχανικές περιοχές. Αξιοθέατα της πόλης αποτελούν το Αρχαιολογικό Μουσείο Ζάγκρεμπ, το Κροατικό Μουσείο Φυσικών Επιστημών, το Μουσείο Μίμαρα, το Εθνικό Θέατρο και η Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη. Αναχώρηση για τον Εθνικό Δρυμό των λιμνών Πλίτβιτσε. Ένα τεράστιο εθνικό πάρκο με μια σειρά λιμνών που συνδέονται με μικρούς ή μεγαλύτερους καταρράκτες, προσφέρει ένα θέαμα μοναδικό με μαγικές εικόνες που θα «πάρουμε μαζί μας». Η φύση δημιούργησε ένα από τα πιο όμορφα θαύματα της, που αφήνουν άναυδο τον επισκέπτη. Ένα συγκρότημα 16 λιμνών, άλλη ψηλότερη άλλη χαμηλότερη, που με μια σειρά καταρρακτών τα νερά πέφτουν, απ’ τη μια λίμνη στην άλλη. Χρόνος ελεύθερος για να αποθανατίσετε το πανέμορφο τοπίο ή μια προαιρετική βαρκάδα. Αναχώρηση για την παραλιακή πόλη της Κροατίας, την πόλη Ζαντάρ. Είναι μια τουριστική πόλη και τα σημαντικά της αξιοθέατα είναι ο οκτάγωνος Ναός του Αγίου Δονάτου με το εντυπωσιακό καμπαναριό του, ο Καθεδρικός Ναός της Αγίας Αναστασίας, καθώς και η Ρωμαϊκή αγορά που βρίσκεται ακριβώς δίπλα, στη πλακόστρωτη πλατεία Ζελένι. Δεν θα παραλείψουμε να δούμε το πρώτο πανεπιστήμιο του Ζαντάρ που ιδρύθηκε το1396, που αποτελεί ένα μέρος του μοναστηριού των Βενεδικτίνων μοναχών. Αργά το απόγευμα άφιξη στο Σιμπένικ. Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο της περιοχής και δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΣΙΜΠΕΝΙΚ – ΤΡΟΓΚΙΡ – ΣΠΛΙΤ – ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ (290 χλμ ) Πρωινό στο ξενοδοχείο. Μέσα από μια πανέμορφη διαδρομή θα επισκεφτούμε το Τρογκίρ και θα καταλήξουμε σε μια ακόμη σημαντική πόλη και με μεγάλο λιμάνι, το Σπλίτ. Με την άφιξη, θα γνωρίσουμε την πόλη που ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Διοκλητιανός επέλεξε να χτίσει το παλάτι του σε σχήμα Ρωμαϊκού Κάστρου. Η πόλη, είναι κτισμένη στη θέση της αρχαίας ελληνικής αποικίας του 4ου π.Χ. αιώνα, την Ασπάλαθο. Το ανάκτορο του Διοκλητιανού αποτελεί το κέντρο της πόλης και είναι ένα επιβλητικό και καλοδιατηρημένο ανάκτορο, περιστοιχισμένο και προφυλασσόμενο από ισχυρά τείχη σε σχήμα παραλληλόγραμμο με 4 πύλες. Όλες είναι περίτεχνα στολισμένες με όμορφες ανάγλυφες παραστάσεις. Τελευταίος σταθμός για σήμερα το Τρεμπινιε της Βοσνίας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (60+60 χλμ) Πρωινό και αναχώρηση νωρίς το πρωί, για το ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ, το οποίο έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO τμήμα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς για τα μεσαιωνικά και νεώτερα μνημεία του. Το ιστορικό τμήμα του είναι μια οχυρωμένη πόλη μήκους 2,5 χιλιομέτρων. Κυριολεκτικά πετάς πάνω από την παλαιά πόλη, τα πανύψηλα πέτρινα κτίρια με παράθυρα-πολεμίστρες και μικροσκοπικές «κρεμαστές» αυλές, εκκλησιές, παλάτια και κρήνες. Στην περιήγησή μας θα περπατήσουμε στην Πλάτσα Στράντουν, τον κεντρικό πεζόδρομο και θα θαυμάσουμε το Παλάτι Σπόντζα, την Κρήνη του Ονούφριου, τον πύργο του Ρολογιού, τον Καθεδρικό Ναό, την εκκλησία του προστάτη της πόλης Αγ. Βλάσιου, την Ορθόδοξη Σέρβικη εκκλησία της Παναγίας, για να καταλήξουμε στο γραφικό Βενετσιάνικο λιμάνι. Για τους πιο τολμηρούς προτείνουμε μια βόλτα (με εισιτήριο) πάνω στα τείχη, με θαυμάσια θέα προς κάθε μεριά της πόλης. Στη συνέχεια θα απολαύσουμε μια κρουαζιέρα στα νησιά του Ντουμπρόβνικ. Το μικρό αυτό αρχιπέλαγος αποτελείται από μικρά και μεγαλύτερα νησάκια, όλα κατάφυτα, πολύ γραφικά και το καθένα με τη δική του ομορφιά. Κάθε νησί αποτελεί και μια μικρή αποκάλυψη. Η κρουαζιέρα μας θα καταλήξει στο γραφικό λιμανάκι του Τσάβντατ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, στο Τρέμπινιε, δείπνο και χρόνος ελεύθερος.

5η ημέρα: ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ – ΚΟΤΟΡ – ΜΠΟΥΤΒΑ- ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ - ΤΙΡΑΝΑ (225 χλμ) Πρωινό και αναχώρηση για το κράτος του Μαυροβουνίου. Μέσα από μία φανταστική διαδρομή, κατά μήκος της κοιλάδας Κονάβλε και περνώντας τα σύνορα, παίρνουμε το ferryboat στο στενότερο σημείο του φιόρδ του Κότορ. Μέσω Τίβατ και Σβέτι Στεφάν θα επισκεφτούμε την Μπούντβα (μια τέλεια ανακαινισμένη μεσαιωνική πόλη) και θα περιηγηθούμε σύντομα στην παλιά πόλη. Ακολούθως επίσκεψηπεριήγηση στη μεσαιωνική πόλη του Κότορ η οποία είναι χτισμένη στους πρόποδες απότομων λόφων περιτριγυρισμένη από τείχη 4,5χλμ. Μια πόλη με πολλές εκκλησιές και παλιά αριστοκρατικά σπίτια. Συνεχίζουμε για τα Τίρανα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο,διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΤΙΡΑΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (480 χλμ) Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο. Αναχώρηση για Πόγραδετς, στις όχθες της λίμνης Οχρίδας. Διέλευση των συνόρων στην Κρυσταλλοπηγή και άφιξη αργά το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.

Περιλαμβάνονται: • Μεταφορές-μετακινήσεις με υπερυψωμένο κλιματιζόμενο λεωφορείο. • Τη διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία. • Επιλεγμένη διατροφή. • Συνοδό -αρχηγό του γραφείου μας. • Ξεναγήσεις-περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα. • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται: • Εισόδους μουσείων & αρχαιολογικών χώρων, την είσοδο στον Εθνικό Δρυμό λιμνών Πλίτβιτσε, την κρουαζιέρα στο Ντουμπρόβνικ, επιπλέον γεύματα, ποτά και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό, προτεινόμενο ή εξ’ ιδίων.

Σημείωση: • Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν χωρίς να παραληφθεί καμιά εκδρομή ή ξενάγηση. Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.

 • Περισσότερα της κατηγορίας

  Δαλματικές Ακτές – Λίμνες Πλίτβιτσε 6 ημέρες οδικώς

  Δαλματικές Ακτές – Λίμνες Πλίτβιτσε 6 ημέρες οδικώς
  Tιμή: 359.00 €

  Δαλματικές Ακτές 5 ημέρες οδικώς

  Δαλματικές Ακτές 5 ημέρες οδικώς
  Tιμή: 195.00 €
   

  Ντουμπρόβνικ – Κότορ – Μπούτβα – Κροατικά Φιόρδ & νησιά 5,6 ημέρες

  Ντουμπρόβνικ – Κότορ – Μπούτβα – Κροατικά Φιόρδ & νησιά 5,6 ημέρες
  Tιμή: 299.00 €

  ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΚΟΤΟΡ – ΜΠΟΥΤΒΑ – ΜΟΣΤΑΡ – ΣΑΡΑΓΕΒΟ 5 ημέρες

  ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΚΟΤΟΡ – ΜΠΟΥΤΒΑ – ΜΟΣΤΑΡ – ΣΑΡΑΓΕΒΟ 5 ημέρες
  Tιμή: 229.00 €
   

  Πανόραμα Δαλματικών Ακτών 4 ημέρες

  Πανόραμα Δαλματικών Ακτών 4 ημέρες
  Tιμή: 175.00 €

  Πανόραμα Κροατίας Σλοβενίας Λίμνες Πλίτβιτσε 7 ημέρες

  Πανόραμα Κροατίας Σλοβενίας Λίμνες Πλίτβιτσε 7 ημέρες
  Tιμή: 369.00 €
   

  ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΣΕΡΒΙΑΣ – ΣΛΟΒΕΝΙΑΣ - ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ 5,6 ημέρες

  ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΣΕΡΒΙΑΣ – ΣΛΟΒΕΝΙΑΣ - ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ 5,6 ημέρες
  Tιμή: 299.00 €

ΑΝΑΧΩΡΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ