Oδικές εκδρομές: Κωνσταντινούπολη

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ 5 ημέρες

5 ημέρες / 3 νύχτες, βραδινή αναχώρηση

Από 145.00€
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19

Κωδικός: 5 ημέρες / 3 νύχτες, βραδινή αναχώρηση

 • Πληροφορίες
 • Ενδιαφέροντα αξιοθέατα
 • Ξενοδοχεία
 • Πληροφορίες
 • ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ & ΑΠΟ: ΒΟΛΟ, ΛΑΡΙΣΑ, ΚΑΤΕΡΙΝΗ **Απαραίτητη προϋπόθεση για αναχωρήσεις από τις παραπάνω πόλεις η συμμετοχή 6 ατόμων

  1η ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ (620 χλμ) Συγκέντρωση στα γραφεία μας και αναχώρηση στις 22:00μμ. Με τις απαραίτητες στάσεις, φθάνουμε στα σύνορα των Κήπων για έλεγχο των διαβατηρίων και ελεύθερο χρόνο στα αφορολόγητα είδη. Μπαίνοντας στην Ανατολική Θράκη περνάμε έξω από την Κεσάνη, Μάλγαρα και Ραιδεστό, ταξιδεύοντας παράλληλα με την ακτή της Θάλασσας του Μαρμαρά. Άφιξη στην Κωνσταντινούπολη νωρίς το πρωί.

  2η ημέρα: Ι.ΜΟΝΗ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΚΑΠΑΛΙ ΤΣΑΡΣΙ -ΑΓΥΠΤΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ Φτάνουμε νωρίς το πρωί στην Κων/πολη και θα επισκεφτούμε την Ι.Μονή της Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλή) με τα ψάρια της παράδοσης της Άλωσης και τους τάφους των Πατριαρχών. Συνεχίζουμε στη μεγάλη σκεπαστή αγορά της πόλης, το Καπαλί Τσαρσί με τα 4.000 καταστήματα για ψώνια σε δερμάτινα είδη, αλάβαστρα, είδη δώρων, χρυσαφικά, αντίκες κ.α., χωρίς να παραλείψουμε το απαραίτητο «παζάρι», φυσικά. Στο χρόνο αυτό μπορείτε να περάσετε και μια βόλτα από την Αιγυπτιακή αγορά (Μισίρ Τσαρσί). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Το απόγευμα μια πρώτη γνωριμία με την πόλη περπατώντας στα όμορφα και γραφικά στενά του πεζόδρομου του Πέραν, θα σας ενθουσιάσει…

  3η ημέρα: ΒΟΣΠΟΡΟΣ - ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΝΤΟΛΜΑ ΜΠΑΞΕ - ΑΓ.ΣΟΦΙΑ - ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ  Πρωινό στο ξενοδοχείο και η μέρα μας αρχίζει με την προαιρετική κρουαζιέρα στα στενά του χιλιοτραγουδισμένου Βοσπόρου, όπου, από θαλάσσης, θα θαυμάσουμε τα παλαιά χωριά αλλά και τις σύγχρονες αριστοκρατικές συνοικίες, φτάνοντας μέχρι την δεύτερη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου. Αμέσως μετά θα επισκεφτούμε το ανάκτορο Ντολμα Μπαξε,την τελευταία κατοικία των Οθωμανών Σουλτάνων ,με τη πρωτοφανή χλιδή του, χτισμένο στην ακτή του Βοσπόρου .Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο ιστορικό κέντρο, για να θαυμάσουμε και να ξεναγηθούμε στο θαύμα της αρχιτεκτονικής μέχρι και σήμερα την Του Θεού Αγία Σοφία ,την υπόγεια Βασιλική Δεξαμενή του Ιουστινιανού με το ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό της περιβάλλον. Ακόμη θα δούμε το Μπλε τζαμί, το Βυζαντινό Ιππόδρομο με τον Αιγυπτιακό Οβελίσκο, την Ελικτή Στήλη των Δελφών, τη στήλη του Κωνσταντίνου, την Γερμανική κρήνη του 1898, το Μίλιον και τα λουτρά της Ρωξελάνης (Χιουρέμ). Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ προαιρετική έξοδο σε νυχτερινό κέντρο με Οριεντάλ μουσική, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

  4η ημέρα: ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ - ΑΓ.ΕΥΦΗΜΙΑ ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ Μετά το πρωινό περνάμε την πρώτη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου, αλλάζοντας ήπειρο φτάνουμε στην Χαλκηδόνα, την πόλη των "τυφλών"... Ελεύθερος χρόνος στην μεγάλη αγορά της, και επίσκεψη-προσκύνημα στον Ι.Ναό της Αγ.Ευφημίας, γνωστής από το θαύμα της στην 4η Οικουμενική Σύνοδο της Χαλκηδόνας. Συνεχίζουμε για το λιμάνι του Μποσταντζί από όπου θα πάρουμε το καράβι της ιδιωτικής γραμμής για τα μαγευτικά καταπράσινα Πριγκηπόνησα. Αφιξη στην Πρίγκηπο και χρόνος ελεύθερος για βόλτα με τις άμαξες, όπου θα θαυμάσουμε τις αρχοντικές ξύλινες επαύλεις με τους ολάνθιστους κήπους. Για όσους επιθυμούν προτείνουμε την ανάβαση-προσκύνημα στο μοναστήρι του θαυματουργού σε Χριστιανούς και Μουσουλμάνους, Αι-Γιώργη του Κουδουνά, που βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του νησιού, από όπου θα θαυμάσουμε την υπέροχη θέα όλων των νησιών. Γεύμα σε παραθαλάσσια ψαροταβέρνα. Επιστροφή στην Ευρωπαική Κων/πολη, όπου από θαλάσσης θα θαυμάσουμε την ολόφωτη νυχτερινή πόλη με τα μνημεία της.

  5η ημέρα: ΚΩΝ/ΠΟΛΗ - ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ - ΠΑΝΑΓΙΑ ΒΛΑΧΕΡΝΩΝ ΕΝΥΔΡΕΙΟ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗ  (630χλμ) Πρωινό και επίσκεψη στο Ορθόδοξο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι και στο Αγίασμα της Παναγίας των Βλαχερνών, όπου εψάλει για πρώτη φορά ο Ακάθιστος ʼΥμνος το 626 μ.χ. Στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο ISTANBUL FORUM, ένα από τα πλέον σύγχρονα εμπορικά κέντρα της Κωνσταντινούπολης, όπου θα επισκεφθούμε το Aquarium (ενυδρείο), στο οποίο εκτίθενται πάνω από 10.000 διαφορετικά είδη θαλασσινών και ψαριών. Αναχώρηση για τα σύνορα, τελωνειακός έλεγχος και με ενδιάμεσες στάσεις καθʼοδόν, άφιξη στη Θεσσαλονίκη. 

  Περιλαμβάνονται: Μεταφορές-μετακινήσεις με υπερυψωμένο κλιματιζόμενο λεωφορείο. Τη διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία. Επιλεγμένη διατροφή. Συνοδό - αρχηγό του γραφείου μας. Ξεναγήσεις-περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

  Δεν περιλαμβάνονται: Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, κρουαζιέρες, επιπλέον γεύματα, ποτά και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό, προτεινόμενο ή εξ’ ιδίων.

  Σημείωση: Το πρόγραμμα είναι δυνατόν να εκτελεστεί και με διαφορετική σειρά, αναλόγως των τοπικών αργιών ή εορτών. Τα δωμάτια παραλαμβάνονται μετά τις 14:00μμ.

 • ΧΑΜΑΜ
  Ζήστε στιγμές απόλυτης χαλάρωσης και περιποίησης στα χέρια των έμπειρων επαγγελματιών του είδους...Προτιμήστε παραδοσιακά και όχι διάσημα τουριστικά,με ατελείωτες ουρές ,πανάκριβες τιμές και σύντομες διαδικασίες...Νιώστε την διαφορά...Νιώστε σουλτάνος ή βαλιντέ στα χέρια των ειδικών που σκοπό τους έχουν την δική σας ευχαρίστηση και απόλαυση...!!!

  ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ 
  Το πιο πολύτιμο κομμάτι της εκδρομής για εμάς τους Έλληνες. Πλούσια σε θρύλους και παραδόσεις μας γεμίζει με συναισθήματα δέους, συγκίνησης και θλίψης...Εδώ χτυπούσε για αιώνες η καρδιά της Ορθοδοξίας. Μέχρι το 1453 ήταν η μεγαλύτερη εκκλησία του Χριστιανικού κόσμου, ένα θαύμα της Βυζαντινής αρχιτεκτονικής μέχρι σήμερα. Ο θεμέλιος λίθος μπήκε στις 23 Φεβρουαρίου 532 και τα εγκαίνια έγιναν στις 27 Δεκεμβρίου 537 από τον Πατριάρχη Μηνά. 

  ΛΕΒΕΝΤ
  Είναι ίσως η πιό χαρακτηριστική περιοχή  υψηλών κτιρίων της πόλης και κατά πολλούς το καμάρι της, αφού εκεί υπάρχουν αν όχι τα ομορφότερα, σίγουρα τα εντυπωσιακότερα ψηλά κτίρια. Το LEVENT (το "Μανχάταν" της Κωνσταντινούπολης), είναι η περιοχή με τους μεγαλύτερους ουρανοξύστες, με δόμηση σχετικά αραιή, με άφθονους ελεύθερους δημόσιους χώρους και ένα από τα χαρακτηριστικά της, είναι η πληθώρα δίδυμων πύργων που στην βάση τους υπάρχουν υπερσύγχρονα πολυτελή εμπορικά κέντρα. Η περιοχή του Λεβέντ μας αποδεικνύει πως οι ουρανοξύστες μπορούν να υπάρξουν σε μια ιστορική πόλη με την προϋπόθεση ότι δεν θα προσβάλλουν τα ιστορικά της τοπόσημα. Αντίθετα, η εναλλαγή από το παλιό στο καινούριο κάνει τη ζωή σε μια τέτοια πόλη συναρπαστική και της δίνει μια επιπλέον διάσταση. 

  ΜΙΝΙΑΤΟΥΡΚ
  Με έκταση 60.000 τ.μ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα του κόσμου, με μικρογραφίες αρχιτεκτονικών μνημείων. Άνοιξε στις 2 Μαϊου  2003 και από τότε υποδέχεται κάθε χρόνο χιλιάδες επισκεπτών από όλο τον κόσμο, που θαυμάζουν 105 μικρογραφίες από ιστορικά μνημεία ή σύγχρονα κτίρια της Κωνσταντινούπολης αλλά και όλης της Τουρκίας. Ανάμεσα σε άλλα υπάρχουν αριστουργήματα όπως η κοιλάδα GOREME στην Καππαδοκία, η ΠΑΝΑΓΙΑ  ΣΟΥΜΕΛΑ στον Πόντο, η ΙΕΡΑΠΟΛΙΣ (PAMUKKALE) στην Φρυγία, ο ΝΑΟΣ της ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ στην Έφεσο και το ΜΑΥΣΩΛΕΙΟ  της Αλικαρνασσού. 

  ΒΟΣΠΟΡΟΣ
  Τι να πρωτο πει κανείς για αυτόν τον πορθμό... <<Θέλω να πιω όλο τον Βόσπορο...>>οι στίχοι του Νίκου Ζούδιαρη τα λένε όλα... Πολυφωτογραφημένος, χιλιοτραγουδισμένος, ονειρεμένος!!! Χωρίζει την ευρωπαική από την ασιατική Κων/πολη. Το 1502 ο Λεονάρντο ντα Βίντσι έστειλε τα σχέδια μιας γέφυρας που θα ένωνε τις δύο ακτές του Βοσπόρου στον σουλτάνο Βαγιαζήτ Βʼ. Ο σουλτάνος τα απέρριψε και το όραμα του διάσημου καλλιτέχνη έμελλε να πραγματοποιηθεί αιώνες αργότερα όταν έγιναν τα εγκαίνια της πρώτης κρεμαστής γέφυρας του Βοσπόρου στις 29/10/1973 στην επέτειο των 50 χρόνων από την ίδρυση της τουρκικής δημοκρατίας. Στις 15/7/2017 μετονομάστηκε σε γέφυρα των μαρτύρων της 15ης Ιουλίου του 2016. Η δεύτερη γέφυρα στο στενότερο σημείο του πορθμού εγκαινιάστηκε το 1988 και ονομάστηκε γέφυρα του σουλτάνου Μεχμέτ Βʼ του πορθητή για να αποσυμφορήσει κυκλοφοριακά την πρώτη ... Το 2013 μπήκε ο θεμέλιος λίθος της τρίτης γέφυρας του Βοσπόρου που εγκαινιάστηκε σε 39 μήνες -χρόνος ρεκόρ- στις 26/08/2016. Έχει 10 λωρίδες κυκλοφορίας 8 οδικέςκαι 2 σιδηροδρομικές. Καλύπτει απόσταση 1408 μέτρων πάνω από την θάλασσα, είναι η μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα με σιδηροδρομική γραμμήκαι η κρεμαστή γέφυρα με τον ψηλότερο πύργο στον κόσμο που ξεπερνά τα 320 μέτρα. Ονομάστηκε Γιαβούζ Σουλτάν Σελίμ που ήταν ο 9ος σουλτάνος της οθωμανικής αυτοκρατορίας και πατέρας του Σουλειμάν του Μεγαλοπρεπούς. Μην φύγετε από την Πόλη αν δεν την γνωρίσετε από την μεριά της θάλασσας. Μόνο έτσι θα καταλάβετε πως ιδρύθηκε, πως εξελίχθηκε και πως αναπτύχθηκε στο πέρασμα του χρόνου...       

  ΜΕΓΑΛΗ ΟΔΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΑΝ (ΙΣΤΙΚΛΑΛ)
  Όταν η Κωνσταντινούπολη ζούσε την Belle epoque, στις αρχές του 20ου αιώνα, ο δρόμος του Πέρα ή αλλιώς Grand Rue de Pera μαζί με την πλατεία Ταξίμ ήταν το κέντρο της οικονομικής και πνευματικής δραστηριότητας των Ελλήνων και σημείο συνάντησης της αριστοκρατίας. Ορθόδοξοι ναοί, σχολεία, παρθεναγωγεία, εμπορικές σχολές, πολιτιστικοί σύλλογοι και φιλανθρωπικά σωματεία είχαν την έδρα τους εδώ.

  ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ  ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙΟΥ είναι ένας τεράστιος ναός δυτικού ρυθμού, που ξεκίνησε να χτίζεται το 1876 και ολοκληρώθηκε 13 χρόνια αργότερα με δάνειο. Για το δάνειο εγγυήθηκαν οι μεγάλοι ευεργέτες, Ζαρίφης, Ευγενίδης, Σκυλίτσης, Στεφάνοβικ, Κορωναίος, και ο αυτοκρατορικός κάλφας Βασιλάκης Ιωαννίδης οι οποίοι σταδιακά ξεπλήρωσαν το δάνειο.

  Δίπλα στην Αγία Τριάδα βρίσκεται το ΖΑΠΠΕΙΟ ΠΑΡΘΕΝΑΓΩΓΕΙΟ το οποίο κατασκευάστηκε σε οικόπεδο που ανήκε στο νοσοκομείο Μπαλουκλή, με την χορηγία του Ευάγγελου και Κωνσταντίνου Ζάππα, (οι οποίοι ανήγειραν και το Ζάππειο Μέγαρο στο κέντρο της Αθήνας). Αρχιτέκτονας ήταν ο Ιωάννης Ιωαννίδης και τα εγκαίνια του εξαώροφου μεγαλοπρεπούς κτηρίου έγιναν το 1885.

  Προχωρώντας πιο κάτω αριστερά μας σε ένα στενάκι βρίσκεται το περιφανές ΖΩΦΡΑΦΕΙΟ το οποίο εγκαινιάστηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 1893. Την οικοδόμησή του χρηματοδότησε ο Χρηστάκης Ζωγράφος και τα σχέδια του νέου κτίσματος έκανε ο αρχιτέκτονας Περικλής Φωτιάδης. Στη μακρά ζωή του, το Ζωγράφειο έβγαλε χιλιάδες αποφοίτους που διέπρεψαν στην κοινωνική και οικονομική ζωή της ομογένειας αλλά και εκτός των συνόρων.

  Λίγα μέτρα πιό κάτω από το Λύκειο του Γαλατά(Galatasaray Lisesi), στα δεξιά μας είναι ο ναός των ΕΙΣΟΔΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙΟΥ Η εκκλησία της πάλαι ποτέ πλούσιας και ακμάζουσας ενορίας του Πέραν χτίστηκε το 1804. Κτίτοράς της ήταν ο πρίγκηπας Δημήτριος Μουρούζης. Με την σημερινή του μορφή ο ναός άρχισε να χτίζεται το 1893. Είναι μια πεντάλκιτη βασιλική που τα ψηφιδωτά της θυμίζουν τη Μονή της Χώρας. Στις 21 Νοεμβρίου, την ημέρα της γιορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου τελείται στο ναό πατριαρχική λειτουργία που παρακολουθούν οι εναπομείναντες Έλληνες και πολλοί προσκυνητές από την Ελλάδα. 

  Η λέξη Πέραν προέρχεται πιθανότατα από το ελληνικό επίρρημα "πέρα". Ευρέως χρησιμοποιείτο και η ονομασία "Σταυροδρόμι". Οι ζημιές από την καταστροφική πυρκαγιά του 1870 ήταν τεράστιες και μεγάλο μέρος της συνοικίας χρειάστηκε να ισοπεδωθεί και να ξαναφτιαχτεί. Τότε ήταν που χτίστηκαν τα νεώτερα, εντυπωσιακά δυτικότροπα μέγαρα με τις μαρμάρινες προσόψεις, που πολλά από αυτά στέκουν περήφανα μέχρι σήμερα και οι ελληνικές επιγραφές τους θυμίζουν στον επισκέπτη το λαμπρό παρελθόν.

  Στην σημερινή εποχή περπατώντας στη λεωφόρο του Πέραν θα ικανοποιήσετε όλες τις αισθήσεις σας, εικόνες ζωηρής καθημερινότητας αλλά και πλούσιας ιστορίας, μυρωδιές ανατολίτικων εδεσμάτων, ήχοι μουσικής και λέξεις από ανθρώπους φερμένους από τα πέρατα της γης μπερδεύονται όλα γλυκά εδώ. Εμπορικά καταστήματα, βιβλιοπωλεία, αίθουσες κινηματογράφων, εστιατόρια καφέ και μπαρ διαδέχονται το ένα το άλλο δίνοντας στον επισκέπτη πολλές επιλογές για ψυχαγωγία πρωί και βράδυ.  

  ΚΑΠΑΛΙ ΤΣΑΡΣΙ / ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΑΓΟΡΑ
  Είναι μια από τις μεγαλύτερες και παλαιότερες σκεπαστές αγορές του κόσμου. Αξίζει να περιηγηθεί κανείς στα δαιδαλώδη σοκάκια της, για να γευτεί τα χρώματα και αρώματα της Ανατολής, χωρίς να παραλείψει το απαραίτητο παζάρι...  Για πιο συμφέρουσες αγορές προτείνονται τα μαγαζάκια έξω από το καπαλί τσαρσί όπως στο Μαχμούτπασα και το ταχτάκαλε...

  ΝΤΟΛΜΑ ΜΠΑΞΕ
  Το ανάκτορο αυτό ήταν η τελευταία κατοικία των σουλτάνων και διοικητικό κέντρο της οθωμανικής αυτοκρατορίας από το 1856 μέχρι το 1922 που καταργήθηκε του σουλτανάτο, με εξαίρεση την περίοδο 1889-1909 που χρησιμοποιήθηκε το ανάκτορο Γιλντίζ, που βρίσκεται στο ομώνυμο πάρκο που κάποτε αποτελούσε τους κήπους του ανακτόρου Τσιραγάν. Το Ντολμά μπαξέ που σημαίνει γεμιστός κήπος βρίσκεται στην ευρωπαική ακτή, και είναι το μεγαλύτερο από τα τέσσερα παλάτια που είναι χτισμένα στις δύο ακτές του Βοσπόρου, καλύπτοντας συνολικά έκταση 110.000 τ.μ. Το ανάκτορο σχεδιάστηκε από τους περίφημου Αρμένιους αρχιτέκτονες Καραμπέτ και Νικογός Μπαλιάν.

  ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ
  Είνα ένα σύμπλεγμα 9 νησιών στην θάλασσα του Μαρμαρά. Αποτελείται από 4 κατοικημένα, γνωστά από την αρχαιότητα (Πρώτη, Αντιγόνη, Χάλκη, Πρίγκηπος), και 5 ακατοίκητα βραχονήσια (Πίτα, Νείανδρος, Οξειά, Πλάτη και Αντιρόβυθος). Στο σύμπλεγμα ανήκουν επίσης οι ύφαλοι Βόρδωνες που θεωρούνται τα απομεινάρια ενός δέκατου νησιού, το οποίο καταποντίστηκε ύστερα από σεισμό του 1010. Στους Βόρδωνες υπήρχε το μοναστήρι του Γόρδωνος στο οποίο είχε ταφεί ο πατριάρχης Φώτιος ο Αʼ. Η νήσος αυτή βρίσκεται περίπου 500 μέτρα από την περιοχή του Bostanci και είναι μερικά μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος ερευνητής Σενέρ Ουζουμέζσοι, καθηγητής γεωλογίας στο πανεπιστήμιο Κων/πολης, η νήσος Βόρδωνες φαίνεται ότι μετά από κάποιες σεισμικές δονήσεις ανέβηκε μερικά μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας τα τελευταία χρόνια, και συνεχίζει να ανεβαίνει... Οι βυζαντινοί αρχικά τα ονόμαζαν Παπαδονήσια από τα πολλά μοναστήρια και τις σκήτες που υπήρχαν σε αυτά, και στα οποία στην μακροχρόνια βυζαντινή εποχή, εξορίζονταν έκπτωτοι αυτοκράτορες και πατριάρχες ή ευγενείς και άλλες γνωστές προσωπικότητες που ήταν σε δυσμένεια.

  ΠΡΙΓΚΗΠΟΣ
  Στα μέσα του 6ου αιώνα η Πρίγκηπος υπήρξε ιδιοκτησία του αυτοκράτορα Ιουστίνου Βʼ Κουροπαλάτη, ο οποίος το 569 έκτισε ανάκτορο και μονή κοντά στο λιμάνι, σύμφωνα με βυζαντινούς ιστορικούς ανάμεσά τους και τον Θεοφάνη. Το παλάτι αυτό του Ιουστίνου υπήρξε η αιτία να αρχίσει το νησί να αποκαλείται "Νήσος του Πρίγκηπος", ονομασία που διατηρείται μέχρι σήμερα, και επεκτάθηκε σε όλο το σύμπλεγμα των νησιών. Μητρόπολη της Πριγκήπου είναι ο Αγ. Δημήτριος που το καλοκαίρι του 2009, δέκα χρόνια μετά από τον σεισμότου 1999  λειτούργησε και πάλι αφού πλέον είχαν ολοκληρωθεί οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών που έγιναν τότε. Η άλλη ενορία του νησιού είναι ο Ιερός Ναός της Κοίμησης της Θεοτόκου που βρίσκεται στην πλατεία όπου σταθμεύουν οι άμαξες με τα άλογα. 

  Υπάρχουν και τρία μοναστήρια στο νησί. 
  Μονή του Σωτήρος Χριστού
  Μονή Αγίου Νικολάου 
  Μονή Αγίου Γεωργίου Κουδουνά

  Στα μέσα του 18ου αιώναο μοναχός Ησαϊας έχτισε τη μονή του Αγίου Γεωργίου του Κουδουνά στην κορυφή του ψηλότερου βουνού της Πριγκήπου, πάνω στα ερείπια των βυζαντινών κτισμάτων που χρονολογούνται από τον 10ο αιώνα όταν πρωτοχτίστηκε το μοναστήρι στα χρόνια του Νικηφόρου Φωκά και ήταν σύγχρονο σχεδόν με την ίδρυση της πρώτης Μονής του Αγίου Όρους από τον Αγιο Αθανάσιο τον Αθωνίτη με χορηγία του Νικηφόρου Φωκά. Σύμφωνα με τοπική παράδοση η θαυματουργή εικόνα του Αγίου, με χιλιάδες θαύματα μέχρι σήμερα, σε Χριστιανούς και Μουσουλμάνους βρέθηκε από έναν τσομπάνο  που τον επισκέφθηκε ο Άγιος σε όνειρο, και του αποκάλυψε το σημείο που την είχαν κρύψει οι μοναχοί, όταν το 1302 εμφανίστηκα πειρατές.

  Όπως καταλαβαίνει κανείς, ο Ελληνοορθόδοξος  χαρακτήρας του νησιού είναι πασίδηλος και το αναφέρουν όλοι οι περιηγητές. Ο μοναδικός Τούρκος που κατοικούσε πάνω στο νησί μέχρι το 1923 ήταν ο γραμματέας του κυβερνήτη.

  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
  Η μαγεία, η κουλτούρα κι ο ρομαντισμός που αποπνέει η ατμόσφαιρα της Κωνσταντινούπολης, δεν περιγράφονται με λόγια, όσο κι αν το προσπαθήσουμε. Με σημαντικά ιστορικά κτίρια και μνημεία, νέες αίθουσες τέχνης και μουσεία, αλλά και πανέμορφα φυσικά τοπία και έντονη νυχτερινή ζωή, η «βασιλεύουσα» δεν μοιάζει με καμία άλλη πόλη.

  Καμιά λέξη δεν μπορεί να περιγράψει τη μαγεία που νiώθει κανείς όταν περπατά στη γέφυρα του Γαλατά το σούρουπο, με τους δεκάδες ψαράδες να δολώνουν τα αγκίστριά τους στον Κεράτιο και τους γλάρους να «στολίζουν» τον ουρανό σαν λευκά, ιπτάμενα λουλούδια. Απαραίτητη η στάση για σάντουιτς με ψάρι (balik ekmek) που σερβίρεται σε παραδοσιακές βάρκες-καντίνες δίπλα από τη γέφυρα. Είναι απίστευτη η αίσθηση να χάνεσαι στα απέραντα παζάρια του Eminönü, τα γεμάτα αρώματα, γεύσεις και ήχους ή να απολαμβάνεις ένα χαλαρωτικό ατμόλουτρο σε ένα από τα παραδοσιακά χαμάμ.

  Με δεκαεφτά περίπου εκατομμύρια κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2011 είναι μια από τις πολυπληθέστερες πόλεις του κόσμου και η μεγαλύτερη πόλη και λιμάνι της Τουρκίας. Είναι κτισμένη στη θέση του αρχαίου Βυζαντίου, στις δύο πλευρές του Κερατίου κόλπου. Η σύγχρονη πόλη αποτελείται από τρία τμήματα. Ο πορθμός του Βοσπόρου χωρίζει την Ευρωπαϊκή από την Ασιατική Κωνσταντινούπολη, και ο Κεράτιος κόλπος χωρίζει στα δύο την Ευρωπαϊκή Κωνσταντινούπολη, στην παλαιά περιτοιχισμένη πόλη (Sultan Ahmet, Eminönü και Fatih) και στην νέα πόλη που περιλαμβάνει τον Γαλατά (Karakoy) με τον ομώνυμο πύργο, το Πέραν (Beyoglu), την Ταξίμ κ.ά.

  Η παλαιά πόλη ενώνεται με τις νέες περιοχές με τέσσερις γέφυρες. Η παλαιότερη είναι η γέφυρα του Γαλατά, ακολουθεί η γέφυρα του Unkapani, η τρίτη γέφυρα είναι του Κερατίου κόλπου και η τέταρτη είναι η καλωδιωτή γέφυρα του μετρό που εγκαινιάστηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2014.

  Η Ευρωπαϊκή πλευρά της πόλης ενώνεται με την Ασιατική με τρεις γέφυρες, εκ των οποίων η τρίτη εγκαινιάστηκε 26 Αυγούστου 2016.

  Οι ήπειροι της Ευρώπης και της Ασίας ενώνονται πλέον και υποθαλάσσια με το MARMARAY, το υποθαλάσσιο σιδηροδρομικό τούνελ που η απόσταση των 3,5 χιλιομέτρων από το σιδηροδρομικό σταθμό Sirkeci ως το Σκούταρι διαρκεί 4 λεπτά. Τα εγκαίνια έγιναν στην επέτειο των 90 χρόνων από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας στις 29-10-2013. 

  Στις 20 Δεκεμβρίου 2016 ο πρόεδρος της Τουρκίας εγκαινίασε την υποθαλάσσια οδική αρτηρία AVRASIA συνολικού μήκους 5,5 χιλιομέτρων με τα 3,5 απ’αυτά κάτω από τη θάλασσα, κάνοντας πλέον εφικτή την σύντομη μετάβαση από την Ευρώπη στην Ασία σε δεκαπέντε λεπτά.

  Ακόμη ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο ξεκίνησε το 2017, πρόκειται για τον υποθαλάσσιο πεζόδρομο που θα ενώνει την Ευρωπαϊκή με την Ασιατική πλευρά της Τουρκίας. Η σήραγγα αυτή θα τρέξει 46 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του Βοσπόρου. Θα είναι μήκους 2 χιλιομέτρων με διάμετρο 12 και 15 μέτρων και θα περιλαμβάνει κυλιόμενους διαδρόμους και λωρίδες για ποδήλατα και ηλεκτρικά οχήματα. Θα έχει δύο επίπεδα, το ανώτερο προορίζεται για τους πεζούς και τους ποδηλάτες, ενώ το κάτω επίπεδο για ηλεκτρικά αμαξίδια και οχήματα πάνω σε ράγες. Το έργο αναμένεται να δoθεί στο κοινό ως το 2019.

  Κάθε φορά που θα επισκεφθεί κάποιος την Πόλη έχει να αντικρίσει κάτι νέο σε σύγχρονες υποδομές ή να ανακαλύψει κάτι από τα «παλιά» ...

  Γι’αυτό στην Πόλη δεν πας ... αλλά ξαναπάς ... !!

   
 • Crystal Hotel Istanbul

  4 Aστέρων - Πλατεία Τακσίμ

  Το Crystal Hotel βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από την πλατεία Ταξίμ και προσφέρει μαρμάρινη εσωτερική πισίνα και εστιατόριο στις εγκαταστάσεις του. Η στάση της υπηρεσίας μεταφοράς από/προς το αεροδρόμιο απέχει 100 μέτρα. Η εμπορική περιοχή Nisantasi είναι προσβάσιμη σε 1,5 χιλιόμετρα.

   


  Seminal Hotel Taksim

  4 Aστέρων - Πλατεία Τακσίμ

  Kocatepe Mahallesi Sehit Muhtar Caddesi Taksim, Μπέγιογλου, 34437 Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

  Το Seminal Hotel απέχει 120μ. από την πλατεία Ταξίμ και διαθέτει δωμάτια με δωρεάν Wi-Fi και τηλεόραση επίπεδης οθόνης. Αυτό το ξενοδοχείο ανακαινίστηκε το 2016 και το μπαρ που υπάρχει στη βεράντα του προσφέρει πανοραμική θέα στο Βόσπορο. Η περίφημη εμπορική περιοχή Nisantasi βρίσκεται σε απόσταση 1,9 χιλιομέτρων. Παρέχεται επίσης δωρεάν Wi-Fi.

   

  Cuento Hotel

  4 Aστέρων - Πλατεία Τακσίμ

  Lamartin Cad. No: 42 , Beyoglu, 34420 Istanbul, Turkey

  Το Taksim Cuento Hotel βρίσκεται στην καρδιά της περιοχής Taksim και προσφέρει κλιματιζόμενα δωμάτια με δωρεάν πρόσβαση Wi-Fi. Κάθε δωμάτιο περιλαμβάνει μίνι μπαρ, δορυφορική τηλεόραση επίπεδης οθόνης και ένα καλά εξοπλισμένο ιδιωτικό μπάνιο.

   

  Feronya Hotel

  4 Aστέρων - Πλατεία Τακσίμ

   

  Abdulhakhamit Cad. No:58 Talimhane/Taksim, Μπέγιογλου, 34437
  Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

  Το Feronya Hotel απέχει μόλις 5 λεπτά με τα πόδια από την πλατεία Taksim και προσφέρει μοντέρνα δωμάτια με κλιματισμό και δωρεάν Wi-Fi. Το ξενοδοχείο διαθέτει κομψούς εσωτερικούς χώρους, 24ωρη ρεσεψιόν, à la carte εστιατόριο και μπαρ στον τελευταίο όροφο.


 • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

  Στην Τουρκία θα βρεθείτε στον παράδεισο του φαγητού, οι εφαρμογές του οποίου μάλιστα μοιάζουν πολύ με την ελληνική κουζίνα. Όπως π.χ. οι μεζέδες που προηγούνται του κυρίως γεύματος ή απλώς το απαρτίζουν από την αρχή ως το τέλος. Το σις-κεμπάμπ όπως και το ντονέρ-κεμπάπ θεωρούνται τουρκικές σπεσιαλιτέ και θα τα βρείτε στα "κεμπαπτσίδικα". Το αρνί το ψάρι και το κοτόπουλο αποτελούν τα κυρίως πιάτα της τουρκικής κουζίνας, ενώ η μελιτζάνα είναι το λαχανικό που χρησιμοποιείται περισσότερο στην τουρκική κουζίνα. Αν θέλετε να φάτε φτηνά να προτιμήσετε εστιατόρια που δεν σερβίρουν αλκοόλ ή τύπου σελφ -σέρβις εστιατόρια.  Για πιό πρόχειρη λύση μπορείτε να δοκιμάσετε τα "λαχματζούν" ένα είδος πίτσας αλά τουρκικά. Η ζύμη είναι πολύ λεπτή και ελαφριά και η γέμιση-συνήθως πικάντικη- από κιμά .Τα τουρκικά εστιατόρια ονομάζονται Restoran ή Lokanta και λειτουργούν συνήθως από τις 11 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ, στις μεγάλες πόλεις όμως και στα τουριστικά θέρετρα ακόμη πιο αργά. 

   


  ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ

  Σε αυτή την χώρα η παρασκευή γλυκισμάτων έχει αναδειχθεί σε επιστήμη. Τα σιροπιαστά και τα γλυκά που έχουν βάση το γάλα κερδίζουν στα σημεία. Φημισμένα στα πέρατα του κόσμου είναι τα τούρκικα μπακλαβαδάκια και το καταϊφι καθώς επίσης και το tavukgogsu(κρέμα από στήθος κοτόπουλου και γάλα με κανέλα). Παρόμοιο είναι και το kazandipi, που σημαίνει "ο πάτος του καζανιού" γι αυτό και η γεύση του είναι πιο έντονη και το χρώμα του πιο σκούρο. Δοκιμάστε ακόμη το ελαφρύ και δροσερό muhallebi. O asure (ασουρές) είναι ένα είδος πουτίγκας με πάνω από 40 είδη ξηρών καρπών, και θυμίζει την δική μας "βαρβάρα". Φημισμένα είναι και τα seker pare. Γλυκά θα φάτε στα καταστήματα που έχουν επιγραφή Pastane και ειδικότερα μπακλαβά στα Baklavaci.

  ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΥΚΟ ΚΙΟΥΝΕΦΕ

  Το Κιουνεφέ, ή κιουνφέ όπως το έλεγε η γιαγιά μου, είναι κανταΐφι με τυρί και σιρόπι. Πρόκειται για ένα υπέροχο γλύκισμα που προέρχεται από τα βάθη της Μ. Ασίας κι έχει περάσει στην Κωνσταντινούπολη με το όνομα Κιουνέφε. Το ιδιαίτερο είναι το τυρί … ναι καλά ακούσατε τυρί. Οσοι γνωρίζετε το κιουνεφέ, ξέρετε ότι έχει μέσα τυρί  ΤΣΑΙ ΚΑΙ ΚΑΦΕΣ

  Σε αντίθεση με την εντύπωση που έχουν οι περισσότεροι, εθνικό αφέψημα των Τούρκων δεν είναι ο τούρκικος καφές αλλά το τσάι το οποίο μάλιστα δεν σερβίρεται σε φλυτζάνι αλλά σε μικρά χαριτωμένα γυάλινα ποτηράκια, τοποθετημένα σε μικρά πιατάκια με κύβους ζάχαρης. Το τσάι, κυρίως μαύρο, καλλιεργείται στην βόρεια Τουρκία, στις ακτές του Ευξείνου Πόντου. Φημισμένο είναι το τσάι της Ριζούντας του Πόντου. Για όσους το προτιμούν πιο ελαφρύ αρκεί να το ζητήσουν acik cay. Άλλη επιλογή είναι το elma cay που είναι από μήλο και είναι πιο ελαφρύ, γλυκόξινο και ξεχωρίζει από το μαύρο -που είναι κόκκινο- από το  χρυσοκίτρινο συνήθως χρώμα του. Όσο για τον καφέ να προτιμήσετε να είναι ψημένος στην χόβολη, και να τον δοκιμάσετε αρωματισμένο με κάρδαμο ή μαστίχα Χίου. Αν τον θέλετε σκέτο θα πείτε sade, με ολίγη az, μέτριο orta, και γλυκό sekerli. 

  ΑΪΡΑΝΙ( AYRAN)

  Οι Τούρκοι συνοδεύουν το γεύμα τους συχνά το γεύμα τους με αϊράνι που μοάζει λίγο με το ξινόγαλα ή με αναψυκτικό. Το ayran φτιάχνεται από γιαούρτι,αλάτι και νερό. Είναι λίγο αλμυρό και συνιστάται ιδιαίτερα στους υποτασικούς.

  ΑΛΚΟΟΛ

  Το Ισλάμ απαγορεύει την κατανάλωση του αλκοόλ, ωστόσο πολλά εστιατόρια σε τουριστικά κυρίως σημεία σερβίρουν οινοπνευματώδη. Τα κρασιά είναι σχετικά φτηνά και καλής ποιότητας, το παραδοσιακό όμως τουρκικό ποτό είναι το ρακί, με κορυφαίο το ρακί Ραιδεστού (Tekirdag rakisi) παρʼότι το κρατικό μονοπώλιο προωθεί και δουλεύει πολύ το Yeni Raki. Μπύρα θα βρείτε με μεγαλύτερη ευκολία στα περισσότερα εστιατόρια. Η Εφές Πίλσεν εκτός από ομάδα είναι και ζυθοποιία που προμηθεύει σχεδόν όλόκληρη την Τουρκία. Τα meyhane (παραλλαγή του δικού μας ουζερί) προσφέρουν οινοπνευματώδη ποτά, τα οποία συνοδεύουν με μεγάλη ποικιλία από ζεστούς και κρύους μεζέδες.     

 • Περισσότερα της κατηγορίας

  Εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη & Βόσπορος

  Εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη & Βόσπορος
  Tιμή: 109.00 €

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ Πρωινή αναχώρηση

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ Πρωινή αναχώρηση
  Tιμή: 145.00 €

ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΥ