Oδικές εκδρομές: Βαλκάνια

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ

5 ημέρες Οδικώς

Tιμή: 225.00€
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12

Κωδικός: 5 ημέρες Οδικώς

1η ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (610 χλμ) Αναχώρηση στις 06:00 π.μ. από το γραφείο μας. Περνώντας περιφερειακά από τα Σκόπια, φτάνουμε στα σύνορα της Σερβίας. Διέλευση των συνόρων και αφιξη στην πρωτεύουσα της Σερβίας , το Βελιγράδι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος .Το βράδυ θα έχουμε μια πανοραμική περιήγηση ( Belgrade by night ), όπου μέσα από το λεωφορείο θα  θαυμάσουμε τα ολόφωτα κτίρια και τις γέφυρες της πόλης, μιας πόλης πληγωμένης στο πέρασμα της ιστορίας που στέκει όμως μέχρι σήμερα περήφανη κι αγέρωχη.

2η ημέρα: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΤΙΜΙΣΟΑΡΑ – ΣΙΜΠΙΟΥ  (395 χλμ) Πρωινό και αναχώρηση  για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρουμανίας, γνωστή και με το όνομα «Μικρή Βιέννη» την Τιμισοάρα .Το πιο σημαντικό οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο στο δυτικό τμήμα της χώρας. Στη περιήγηση της πόλης θα δούμε τον Ορθόδοξο Καθεδρικό  Ναό των Τριών Ιεραρχών ,το δημαρχείο ,το δικαστικό Μέγαρο ,την εβραϊκή συνοικία ,τη πλατεία ελευθερίας και την παλιά μπαρόκ πλατεία (Πλατεία Ουνιρίλ).Χρόνος ελεύθερος για περίπατο και καφέ στο κέντρο της πόλης .Συνεχίζουμε για το αρχιτεκτονικό κόσμημα της Ρουμανίας , με  αναλλοίωτα στοιχεία της μεσαιωνικής πόλης το φημισμένο Σιμπιού .Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο  Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με τη πόλη Ξεκινήστε την επίσκεψή σας από την Πιάτα Μάρε , εκεί θα βρείτε το Παλάτι Μπρούκενθαλ κατεβείτε το Μονοπάτι με τα Σκαλοπάτια για να φτάσετε στο χαμηλό τμήμα της πόλης και φροντίστε να είστε φρόνιμοι καθώς διασχίζετε τη Γέφυρα των Ψεμάτων. 

3η ημέρα: ΣΙΜΠΙΟΥ - MΠΡΑΝ - ΜΠΡΑΣΟΦ - ΣΙΝΑΙΑ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ   (320 χλμ) Πρωινό και μια τελευταία περιήγηση στη πόλη για να δούμε το Δημαρχείο ,το Μουσείο, την γοτθική εκκλησία, την Αρχιεπισκοπή που είναι η μεγαλύτερη εκκλησία της Ρουμανίας και έδρα του Μητροπολίτη, χτίσθηκε πάνω στα θεμέλια της  ελληνικής εκκλησίας της Αγ. Σοφίας. Συνεχίζουμε για το Μπράν οπού Θα επισκεφτούμε τον πύργο ‘Δράκουλα’ και θα περπατήσουμε στα μαγαζάκια της περιοχής. Η πανέμορφη πόλη του Μπρασώφ θα είναι η επομένη στάση μας , όπου θα δούμε τα κτίσματα του 18ου αιώνα, όπως η Στράντα Λούγκα, η Πιάτσα Σφάτουλουι, η εκκλησία του Αγ. Νικολάου και ιδιαίτερα η Μπισέρικα Νεάγρα (Μαύρη Εκκλησία) η μεγαλύτερη εκκλησία Γοτθικού Ρυθμού από την Βιέννη ως την Κων/πολη. Συνεχίζοντας για  Βουκουρέστι (το Παρίσι των Βαλκανίων ) θα σταματήσουμε στο μαργαριτάρι των Καρπαθίων τα Σιναια. Θα επισκεφτούμε το παλάτι του Καρόλου [PELLES], θα δούμε τη μονή Κατακουζηνού για να καταλήξουμε αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο . Δείπνο και Διανυκτέρευση . 

4η ημέρα: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ περιήγηση πόλης Ημέρα αφιερωμένη στο Βουκουρέστι, την πανέμορφη πρωτεύουσα της Ρουμανίας. Σήμερα θα επισκεφθούμε το παλάτι της Βουλής, το δεύτερο σε επιφάνεια κτίριο στον κόσμο μετά το Πεντάγωνο στις ΗΠΑ, θα δούμε το Ορθόδοξο πατριαρχείο και θα θαυμάσουμε το Ατενέουμ, την Αψίδα του Θριάμβου, τη Στρατιωτική Ακαδημία, τo Παλάτι του Κατακουζινού,το Εθνικό Θεατρο,την Όπερα κ.α. Επιστροφή στο ξενοδοχείο ,δείπνο και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση ή βόλτα στη παλιά πόλη.

5η ημέρα: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ –ΘΕΣ/ΝΙΚΗ (680χλμ) Μετά το πρωινό ξεκινάμε για Τζιουρτζιού, Ρούσε, Πλέβεν, Σόφια, Κουλάτα, Προμαχώνα και μετά τις καθορισμένες στάσεις για φαγητό και καφέ εξ’ ιδίων, φτάνουμε το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.

Περιλαμβάνονται: Μεταφορές-μετακινήσεις με υπερυψωμένο κλιματιζόμενο λεωφορείο. Τις διανυκτερεύσεις στα επιλεγμένα ξενοδοχεία. Επιλεγμένη διατροφή. Αρχηγό-συνοδό του γραφείου μας. Ξεναγήσεις-περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα. Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης. Δεν περιλαμβάνονται: Εισόδους μουσείων, δημοτικοί φόροι, επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα, τηλεφωνήματα, αχθοφορικά και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό, προτεινόμενο ή εξ ιδίων.


 • Περισσότερα της κατηγορίας

  • Σελίδα:
  • 1
  • 2

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΝΟΒΙΣΑΝΤ

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΝΟΒΙΣΑΝΤ
  Tιμή: 175.00 €

  Εκδρομή στο ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ, ΒΥ night

  Εκδρομή στο ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ, ΒΥ night
  Tιμή: 99.00 €
   

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΣΟΦΙΑ - ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΣΟΦΙΑ - ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ
  Tιμή: 99.00 €

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΣΟΦΙΑ - ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ Αναχώριση 17-19/11

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΣΟΦΙΑ - ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ Αναχώριση 17-19/11
  Tιμή: 95.00 €
   

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ
  Tιμή: 69.00 €

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΒΙΕΝΝΗ - ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΒΙΕΝΝΗ - ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ
  Tιμή: 249.00 €
   

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΠΡΑΓΑ - ΒΙΕΝΝΗ – ΝΟΒΙΣΑΝΤ

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΠΡΑΓΑ - ΒΙΕΝΝΗ – ΝΟΒΙΣΑΝΤ
  Tιμή: 299.00 €

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ ΠΡΑΓΑ

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ ΠΡΑΓΑ
  Tιμή: 349.00 €
   

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ - ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ - ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ
  Tιμή: 155.00 €

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΒΙΕΝΝΗ ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΒΙΕΝΝΗ ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ
  Tιμή: 349.00 €

ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΥ