ΕΛΛΑΔΑ: Οδικές εκδρομές

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΕΒΡΟΣ 5,6 ημέρες

Σαµοθράκη - Θάσος Σηµείωση: Στo 5ηµερo πρόγραµµα δεν πραγµατοποιείται η 2η ηµέρα

5,6 ημέρες Αναχωρήσεις: 16/7, 30/7, 6/8, 13/8, 20/8, 27/8, 3/9

Aπό 245.00€
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17

Κωδικός: 5,6 ημέρες Αναχωρήσεις: 16/7, 30/7, 6/8, 13/8, 20/8, 27/8, 3/9

1η ηµέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΛΕΞΑΝ∆ΡΟΥΠΟΛΗ (320χλµ) Συγκέντρωση και αναχώρηση στις 08.00 π.µ. από το γραφείο µας. ∆ια µέσω Εγνατίας οδού, και µε καθ’ οδών στάση για καφέ φθάνουµε στην γραφική πόλη της Καβάλας, όπου στην πανέµορφη παραλία της θα απολαύσουµε τον πρωινό καφέ µας. Συνεχίζουµε για την Ξάνθη, που κατά την τουρκοκρατία ονοµαζόταν Ίσκετσε. Μια περιήγηση στα στενά σοκάκια του ιστορικού κέντρου, όπου θα έρθετε σε επαφή µε το αισθητικό άρτιο αποτέλεσµα της σύνθεσης του δυο διαφορετικών τύπου κατοικιών µε την ιδιαιτερότητα του φυσικού περιβάλλοντος. Επόµενος σταθµός µας το Φανάρι το γοητευτικό παραθαλάσσιο θέρετρο µε ανεκτίµητης αξίας φυσική οµορφιά και πλούσιους υδροβιότοπους. Χρόνος για ένα σύντοµο µπάνιο και γεύµα εξ’ ιδίων, και συνεχίζοντας τη µέρα µας θα φθάσουµε στην πόλη των καπνών και των µιναρέδων, τη Κοµοτηνή. Η συνύπαρξη χριστιανών, µουσουλµάνων, και Εβραίων δηµιούργησε ένα µείγµα που πάντρευε τον ανατολικό και δυτικό πολιτισµό, αφήνοντας οικοδοµήµατα µε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Καταλήγουµε στην Αλεξανδρούπολη όπου και το ξενοδοχείο µας. Τακτοποίηση στα δωµάτια . Χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

2η ηµέρα: ΑΛΕΞΑΝ∆ΡΟΥΠΟΛΗ – ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ Πρόγευµα. Η µέρα µας σήµερα προτείνεται για µια ιδιαίτερη προαιρετική εκδροµή στη Σαµοθράκη. Ένα φυλακτό στην άκρη του Αιγαίου. Μακριά για τους πολλούς, µα πάντα κοντά για τους εκλεκτούς. Όµορφο, άγριο, απόµερο, ξεχωριστό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο µας. Χρόνος ελεύθερος. ∆ιανυκτέρευση.

3η ηµέρα: ΑΛΕΞΑΝ∆ΡΟΥΠΟΛΗ - ΚΕΡΑΜΩΤΗ - ΘΑΣΟ Πρόγευµα και αναχωρούµε για την Κεραµωτή απ’ όπου θα πάρουµε το πλοίο για την καταπράσινη µινιατούρα του Αιγαίου την Θάσο. Θα γνωρίσουµε το πανέµορφο νησάκι κάνοντας το γύρο, θα γευµατίσουµε εξ’ ιδίων όπου βολέψει το πρόγραµµα και θα επιστρέψουµε στην Αλεξανδρούπολη στο ξενοδοχείο µας. Χρόνος ελεύθερος. ∆ιανυκτέρευση.

4η ηµέρα: ΦΕΡΡΕΣ – ∆ΑΣΟΣ ∆Α∆ΙΑΣ – Μ. ΚΟΡΝΟΦΩΛΙΑΣ – ΦΥΛΑΚΤΟ - ΤΥΧΕΡΟ Πρόγευµα. Με µεγάλη παράδοση από τα χρόνια του Βυζαντίου οι αυτοκράτορες της εποχής φρόντισαν να χτίσουν σπουδαία µοναστήρια σε όλη την περιοχή. Φέρρες, η Παναγιά Κοσµοσωτήρα. Ένα από τα ιστορικότερα µοναστήρια της Ελλάδας, καθώς ιδρύθηκε τον 12ο αιώνα από τον Βυζαντινό Σεβαστοκράτορα Ισαάκ Κοµνηνό, µε βάση τα σχέδια της Αγιά-Σοφιάς και διασώζεται 900 χρόνια αργότερα, σε πολύ καλή κατάσταση. Επόµενος σταθµός µας το δάσος της ∆αδιάς. Ένα µοναδικό φυσικό τοπίο µε εξαιρετική σηµασία για την οικολογία ολόκληρης της Ευρώπης. Συνεχίζοντας φθάνουµε στο µοναστήρι της Κοίµησης της Θεοτόκου που είναι µετόχι της Μονής Ιβήρων του Αγίου ʼΌρους στη µονη της Κορνοφωλιάς. Η φήµη της θαυµατουργής εικόνας της Παναγίας της Πορταΐτισσας, που βρίσκεται στο µοναστήρι, είχε απλωθεί σʼ όλη τη Θράκη. Κατά την επιστροφή µας για το ξενοδοχείο µας θα περάσουµε από το δηµοτικό διαµέρισµα Φυλακτού – Τυχερού. Το απολιθωµένο δάσος της ευρύτερης περιοχής Φυλακτού δηµιουργήθηκε εξαιτίας ευνοϊκών συνθηκών απολίθωσης και συνδέεται άµεσα µε την ηφαιστειακή δράση που υπήρχε στην περιοχή πριν 25.000.000 χρόνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση. Χρόνος ελεύθερος. ∆ιανυκτέρευση.

5η ηµέρα: ΑΛΕΞΑΝ∆ΡΟΥΠΟΛΗ - Α∆ΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ Πρόγευµα και αναχώρηση για την Αδριανούπολη. Άφιξη στα σύνορα Καστανιών, έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων και ελεύθερος χρόνος στα αφορολόγητα είδη. Συνεχίζοντας φτάνουµε στο Καραγάτσι (την παλιά Ορεστιάδα, το µικρό Παρίσι όπως ονοµαζότανε κάποτε). Μετάβαση στην πόλη της Αδριανούπολης µε το πάρκο Σιουτλούκ, τα ποτάµια (Έβρος, Τούνσας, Άρδας), τις γέφυρες τα τεµένη, το Καραβάν Σεράι του Ρουστέµ πασά, το Μπεδεστέν,. Χρόνος ελεύθερος στην πλούσια αγορά της πόλης. Επιστροφή στην Αλεξανδρούπολη. ∆ιανυκτέρευση.

6η ηµέρα: ΤΡΑΙΑΝΟΥΠΟΛΗ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (340χλµ) Προγευµα και αναχώρηση για την Τραϊανουπολη. Η Αρχαία Τραϊανούπολη, την οποία ίδρυσε ο Αυτοκράτορας Τραϊανός το 2ο αι. µ.Χ. ήταν σηµαντικότατο κέντρο της Θράκης από τον 4ο έως τον 13ο αι. µ.Χ. Από την πόλη σώζεται ένα µικρό τµήµα τείχους και ένα κτίριο του 14ου-15ου αι. η περίφηµη "Χάνα", το χάνι για τους ταξιδιώτες της Εγνατίας Οδού, ερείπια βυζαντινής εκκλησίας και ένα κτίριο του 14ου αι. µ.Χ. σε καλή κατάσταση. Εξακολουθεί να προσελκύει τους επισκέπτες µε ένα θαυµάσιο κέντρο ενηµέρωσης για το ∆έλτα του Έβρου και τα Ιαµατικά λουτρά που λειτουργούν µέχρι τις ηµέρες µας. Πρόκειται για θεραπευτικά λουτρά που η φήµη τους δεν περιορίζεται µόνοεντός Ελλάδος αλλά έχουν γίνει γνωστά και στο εξωτερικό. Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη το βράδυ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :- Την µεταφορά µε πούλµαν του γραφείου µας- Την διαµονή σε επιλεγµένο ξενοδοχείο- Τα εισιτήρια Λαύριο - Σύρο - Λαύριο- Πρωινό- Τις ξεναγήσεις - περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραµµα- Αρχηγό - συνοδό του γραφείου µας- Ασφάλεια αστικής ευθύνης

∆ΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :Επιπλέον γεύµατα, ποτά, φιλοδωρήµατα. Εισόδους µουσείων και αρχαιολογικών χώρωνκαι ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό

 

 • Περισσότερα της κατηγορίας

  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΕΒΡΟΣ 5,6 ημέρες

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΕΒΡΟΣ 5,6 ημέρες
  Tιμή: 245.00 €

  ΆΝ∆ΡΟΣ 3,4,5,6 ημέρες

  ΆΝ∆ΡΟΣ 3,4,5,6 ημέρες
  Tιμή: 369.00 €
   

  Γνωρίζοντας το ΙΟΝΙΟ 4, 5, 6 ηµέρες ΝΗΣI ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ

  Γνωρίζοντας το ΙΟΝΙΟ 4, 5, 6 ηµέρες ΝΗΣI ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ
  Tιμή: 189.00 €

  ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟ 4 ημέρες

  ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟ 4 ημέρες
  Tιμή: 289.00 €
   

  ΓΥΡΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 6, 7 ηµέρες

  ΓΥΡΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 6, 7 ηµέρες
  Tιμή: 275.00 €

  ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΤΟΠΙΑ 6 ημέρες

  ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΤΟΠΙΑ 6 ημέρες
  Tιμή: 259.00 €
   

  ΕΥΒΟΙΑ 4,5 ημέρες

  ΕΥΒΟΙΑ 4,5 ημέρες
  Tιμή: 169.00 €

  ΖΑΚΥΝΘΟΣ - ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ 6 ημέρες

  ΖΑΚΥΝΘΟΣ - ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ 6 ημέρες
  Tιμή: 365.00 €
   

  ΖΑΚΥΝΘΟΣ 5, 6 ηµέρες

  ΖΑΚΥΝΘΟΣ 5, 6 ηµέρες
  Tιμή: 295.00 €

  ΚΕΡΚΥΡΑ 4, 5, 6 ηµέρες

  ΚΕΡΚΥΡΑ 4, 5, 6 ηµέρες
  Tιμή: 195.00 €

ΑΝΑΧΩΡΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ