Σύνδεση

Εγγραφή

Μετά τη δημιουργία ενός λογαριασμού, θα μπορείτε να παρακολουθείτε τις πληρωμές σας, να παρακολουθείτε την εκρίσεις και μπορείτε επίσης να βαθμολογείτε την εκδρομή μετά την ολοκλήρωση της εκδρομής.
Όνομα Χρήστη*
Κωδικός πρόσβασης*
Επιβεβαίωση Κωδικού*
Όνομα*
Επώνυμο*
Email*
Τηλέφωνο*
Χώρα*
* Η δημιουργία ενός λογαριασμού σημαίνει έχετε αποδεχθεί τους Όρους Χρήσης και και την Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων .
Παρακαλούμε να συμφωνήσετε με όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα

Είστε ήδη Μέλος;

Σύνδεση

Οι Καταρράκτες Kravica

Οι καταρράκτες Kravice, γνωστοί ως καταρράκτες Kravica, είναι ένα από τα πιο όμορφα φυσικά αξιοθέατα στην Ερζεγοβίνης, της ευρύτερης περιοχής της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης. Αποτελεί τμήμα του ποταμού Trebižat καταλήγοντας σε μια ιδιαίτερα μεγάλη κοιλότητα από ασβεστόλιθο δημιουργώντας μια λίμνη. Ολόκληρη η περιοχή ανήκει στην κυβέρνηση, αλλά είναι ανοικτή στο τοπικό κοινό και τους τουρίστες για επισκέψεις, πικ-νικ, κάμπινγκ και ακόμη και κολύμπι.

Απέχει 10 χιλιόμετρα νότια από το Ljubuški και 40 χιλιόμετρα νότια από το Μόσταρ. Το ύψος του είναι περίπου 25 μέτρα και χωρίζεται σε 20 μικρότερους καταρράκτες, η ακτίνα της λίμνης στη βάση του καταρράκτη είναι 120 μέτρα. Το πράσινο κυριαρχεί παντού, με αγριολούλουδα, λεύκες και σύκα παντού. Η ανθρώπινη παρέμβαση είναι σχεδόν ανύπαρκτη αφήνοντας το φυσικό τοπίο ατόφιο.

Οι καταρράκτες Kravice αποτελούν ένα γαλήνιο φυσικό χώρο άξιο θαυμασμού. Υπάρχει κάμπινγκ, επιτρέπεται το κολύμπι και υπάρχει ακόμη και ένα μικρό καφέ για όσους θέλουν να καθίσουν και να απολαύσουν την ομορφιά του τόπου. Το καλοκαίρι, πραγματοποιείται ράφτινγκ, το οποίο είναι αρκετά δημοφιλές εκείνη την εποχή. Ωστόσο, η άνοιξη είναι ίσως η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τους καταρράκτες Kravice καθώς ο καιρός και το καταπράσινο τοπίο είναι ιδιαίτερα φιλόξενο.  Κοντά υπάρχει ένα σπήλαια και ένας παλιός Μύλος.

Κατά τους τέλους της άνοιξης και τους καυτούς καλοκαιρινούς μήνες, παρουσιάζεται ένα καταπληκτικό φυσικό φαινόμενο το μεσημέρι. Η θερμότητα αναγκάζει κάποια από τα νερά της λίμνης να σηκωθούν σχηματίζοντας μια ομίχλη. Δεν είναι απλώς πανέμορφο να το κοιτάξει κανείς, αλλά το στρώμα της υδάτινης ομίχλης δημιουργεί επίσης ένα φυσικό στρώμα σκιάς στον καυτό ήλιο και διατηρεί τη θερμοκρασία κάτω από αυτό για όσους κάθονται στην αμμώδη παραλία από κάτω ή για όσους κολυμπούν στη λίμνη. Εκτός από τον καταρράκτη, υπάρχει η ευκαιρία να εξερευνήσετε το ίδιο το ποτάμι Trebižat μέσω καγιάκ βόλτες επίσης. Οι καταρράκτες Kravice είναι επισκέψιμοι από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο. Το υπόλοιπο του έτους, καθώς μπαίνει ο χειμώνας, η περιοχή είναι ακατάλληλη για δημόσιες επισκέψεις.

Πηγές:

 • Ακτές Αδριατικής Θάλασσας

  Από269 €
  Οι όρμοι, τα παρθένα νησάκια, οι ξεχωριστές παραλίες σε συνδυασμό με το μεσογειακό τοπίο, τους […]
  0
 • Διαμάντια Δαλματικών Ακτών

  Από329 €
  Μικρές όμορφες παραλίες, γαλάζια νερά, γραφικές πόλεις, όμορφα δάση και όμορφες φυσικές εκπλήξεις ντύνουν το […]
  0
 • Ακτές Αδριατικής Θάλασσας

  Ακτές Αδριατικής Θάλασσας

  Από229 €
  Οι όρμοι, τα παρθένα νησάκια, οι ξεχωριστές παραλίες σε συνδυασμό με το μεσογειακό τοπίο, τους […]
  0
 • Διαμάντια Δαλματικών Ακτών

  Από259 €
  Μικρές όμορφες παραλίες, γαλάζια νερά, γραφικές πόλεις, όμορφα δάση και όμορφες φυσικές εκπλήξεις ντύνουν το […]
  0
 • Πανόραμα Κροατίας

  Από329 €
  Η Κροατία είναι μία χώρα που βρέχεται από την Αδριατική θάλασσα γεγονός που της χαρίζει […]
  0
 • Σλοβενία

  Πανόραμα Σλοβενίας

  Από389 €
  Μια τόσο μικρή χώρα που έχει τόσο πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους πρόσωπα και δικαίως […]
  0

Leave a Reply