+302310288488 info@dieseltravel.gr

Ιστορικά στοιχεία…σε Αλσατία – Βαυαρία

Ιστορικά στοιχεία…σε Αλσατία – Βαυαρία

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Το συγκεκριμένο δικαστήριο (European Court of Human Rights) εδρεύει στο Στρασβούργο και αποτελεί ένα διεθνές δικαστικό όργανο που συστάθηκε το 1950 μέσω της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου ώστε να παρακολουθεί τον σεβασμό των θεμελιωδών ανθρώπινων ελευθεριών από τα κράτη. Το συγκεκριμένο δικαστήριο επανασυστάθηκε στις 1 Νοεμβρίου 1998 απευθύνεται σε πάνω από 800 εκατομμύρια Ευρωπαίους και μέχρι το τέλος του 2005 είχε εκδώσει πάνω από 5.968 αποφάσεις. Καλό θα ήταν βέβαια να το επισκεφτείτε ως τουρίστας και όχι ως εμπλεκόμενος σε κάποια υπόθεση, όπως και να ‘χει όμως είναι σίγουρο ότι θα μείνετε έκπληκτος από την αρχιτεκτονική και το στυλ του.

 

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Το Παλάτι της Ευρώπης είναι το κτίριο που από το 1977 στεγάζει την έδρα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και για μερικά χρόνια (1977-1999) αποτελούσε και την έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το κτίριο σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Henry Bernard άρχισε να χτίζεται στις 15 Μαΐου 1972 και εγκαινιάστηκε στις 28 Ιανουαρίου του 1977.Έχει τετράγωνο σχήμα με πλευρές που έχουν μήκος 106 μέτρα, το ύψος του φτάνει τα 38 μέτρα και οι χώροι του καλύπτουν έκταση 64.000 τετραγωνικών μέτρων. Διαθέτει 17 αίθουσες συνεδριάσεων και πάνω από 1000 γραφεία για τις ανάγκες του γραμματειακού προσωπικού στου Συμβουλίου της Ευρώπης. Εξωτερικά το κτίριο έχει χρώμα κόκκινο, ασημί και καφέ και πολλοί είναι εκείνοι που επιδιώκουν να το θαυμάσουν από κοντά μόνο και μόνο για να αισθανθούν την αύρα της Ευρώπης. Βρίσκεται στην “Ευρωπαϊκή Περιοχή” του Στρασβούργου και απέχει μόλις 2 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.

 

Φραουμίνστερ

Το Φραουμίνστερ είναι μια εκκλησία στη Ζυρίχη, η οποία χτίστηκε στα κατάλοιπα πρώην μονής αριστοκρατικών γυναικών, που ιδρύθηκε το 853 από τον Λουδοβίκο Γερμανό την κόρη του Hildegard. Τον προχώρησε στο μοναστήρι της Βενεδικτίνης με τα εδάφη της Ζυρίχης, της Ουρί και του δάσους του Albis και χορήγησε την ασυλία της μονής, τοποθετώντας την υπό την άμεση εξουσία της. Σήμερα ανήκει στην Ευαγγελική Μεταρρυθμισμένη Εκκλησία του καντονιού της Ζυρίχης και είναι μία από τις τέσσερις κύριες εκκλησίες της Ζυρίχης, ενώ οι άλλες είναι οι εκκλησίες Grossmünster, Prediger και St. Peter’s.

Μεγάλος Μητροπολιτικός Ναός
Ο συγκεκριμένος ναός είναι μία από τις μεγαλύτερες εκκλησίες της Ζυρίχης και τα δύο επιβλητικά καμπαναριά του μάλλον αποτελούν σήμα κατατεθέν του ιστορικού κέντρου της πόλης. Ιστορικά έχει αποδειχθεί ότι υπήρξε η κεντρική εκκλησία του μοναστηριακού συγκροτήματος που αναπτύχθηκε στις όχθες του ποταμού Limmat. Σύμφωνα με το μύθο, ιδρύθηκε από τον Καρλομάγνο του οποίου το άλογο καθώς πέρασε από το σημείο γονάτισε λόγω της ύπαρξης των τάφων των δύο πολιούχων της πόλης Felix και Regula. Η κατασκευή του ναού άρχισε το 1100 και ολοκληρώθηκε το 1220. Από αρχιτεκτονικής άποψης έχει υιοθετήσει τη ρωμανική τεχνοτροπία με τη χαρακτηριστική σκαλιστή πύλη και τους πανύψηλους κίονες. Οι δύο πύργοι προστέθηκαν μεταξύ 1487 και 1492, αρχικά ήταν ξύλινοι και καταστράφηκαν από πυρκαγιά το 1781. Στη συνέχεια αντικαταστάθηκαν από τα δύο τεράστια νεογοτθικά καμπαναριά που υφίστανται μέχρι σήμερα. Τέλος αξίζει να αναφερθεί πως ο ναός ήταν ο πυρήνας της ελβετικής μεταρρύθμισης καθώς υπήρξε η έδρα του επισκόπου Huldrych Zwingli ο οποίος πρωτοστάτησε στην απομάκρυνση της ελβετικής εκκλησίας από το δόγμα του παπισμού.
Κάστρο της Χαϊδελβέργης

 

Αναμφισβήτητα ίσως το πιο χαρακτηριστικό αξιοθέατο της Χαϊδελβέργης είναι το κάστρο της. Οικοδομήθηκε επί της βασιλείας του πρίγκιπα Elector Ruprecht, μεταξύ του 1398 και 1410. Η τεχνοτροπία του είναι ένα μείγμα από γοτθικό και αναγεννησιακό στυλ. Το κάστρο καταστράφηκε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια πολέμων και δέχτηκε ισάριθμες προσπάθειες για αναστήλωση. Με το πέρασμα των ετών προστέθηκαν επιπλέον πτέρυγες και αίθουσες. Στις μέρες μας οι χώροι του κάστρου χρησιμοποιούνται για δεξιώσεις, θεατρικές παραστάσεις αλλά και το μεγάλο καλοκαιρινό φεστιβάλ που συγκεντρώνει πλήθος κόσμου από διάφορα μέρη της Ευρώπης.

Πύργοι της Μπολόνια

Σύμβολο κατατεθέν της πόλης είναι οι δύο πύργοι, Torre Asinelli και Torre Garisenda. Οι πύργοι ανήκαν στις πλούσιες οικογένειες της πόλης και το ύψος τους δήλωνε το πόσο ισχυροί ήτανε και πόση δύναμη κατείχαν. Οι Asinelli άρχισαν να χτίζουν τον πύργο τους το 1109. Μετά τον χτίσιμο του πύργου οι Garisenda αποφάσισαν ότι πρέπει να φτιάξουν ένα ψηλότερο. Αυτό έκανε τους Asinelli να προσθέσουν μερικά μέτρα στον δικό τους. Κάθε φορά που πρόσθεταν οι μεν λίγα μέτρα στον πύργο τους πρόσθεταν και οι δε στον δικό τους. Κάποια στιγμή ο πύργος των Garisenda είχε φτάσει να γέρνει τόσο πολύ που οι αρχές της πόλης τους υποχρέωσαν να κόψουν την κορυφή του, προτού αυτή πέσει πάνω στους περαστικούς. Έτσι σήμερα ο πύργος των Garisenda είναι μόνο 49 μέτρα, ενώ ο πύργος των Asinelli γέρνει περισσότερο κάθε χρόνο. Τα 498 σκαλοπάτια θα σας κουράσουν, αλλά η θέα, που με καλό καιρό φτάνει μέχρι την Αδριατική, θα σας ανταμείψει.

 

 

Πηγές :

 

Facebook