+302310288488 info@dieseltravel.gr

Ελβετία των Άλπεων

Περιλαμβάνονται στην τιμή:

 • Αεροπορικά εισιτήρια
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία
 • Μεταφορές - μετακινήσεις με υπερυψωμένο λεωφορείο
 • Επιλεγμένη διατροφή
 • Έμπειρος συνοδός - αρχηγός του γραφείου μας
 • Ξεναγήσεις - περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Μια αποσκευή και μια χειραποσκευή,ανάλογα με την αεροπορική εταιρία

Δεν περιλαμβάνονται στην τιμή:

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων
 • Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων
 • Δημοτικοί - τοπικοί φόροι ξενοδοχείων
 • Check Points (όπου απαιτείται)
 • Αχθοφορικά - φιλοδωρήματα
 • Κρουαζιέρες, επιπλέον γεύματα, ποτά και ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό, προτεινόμενο ή εξ’ ιδίων

  

 

1η ημέρα
2η ημέρα
3η ημέρα
4η ημέρα
5η ημέρα
6η ημέρα
Σημείωση

1η ημέρα: Πτήση για Ελβετία – Σαφχάουζεν (50 χλμ.) – Λουκέρνη (100 χλμ.)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Ελβετία. Άφιξη και αναχώρηση για την περιήγηση στη Ζυρίχη. Θα δούμε, μεταξύ άλλων, τη Μπανχοφστράσσε με τις μεγάλες τράπεζες και τα μοντέρνα καταστήματα, τον Καθεδρικό Ναό, το ναό Φράουμυνστερ με τα βιτρώ του Σαγκάλ, το Δημαρχείο, την εκκλησία του Αγίου Πέτρου με τον μεγαλύτερο δίσκο ρολογιού στην Ευρώπη, την πλατεία Μυνστερχόφεν με τα διακοσμημένα σπίτια των συντεχνιών και το Λίντερχοφ. Στη συνέχεια, θα εξορμήσουμε προς το Σαφχάουζεν (σύνορα Ελβετίας-Γερμανίας) για να απολαύσουμε τους πιο εντυπωσιακούς σε όγκο νερού καταρράκτες της Ευρώπης. Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσουμε το τοπίο και αναχώρηση για την παραμυθένια Λουκέρνη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για πρώτη γνωριμία με την πόλη.

2η ημέρα: Λουκέρνη – Όρος Πιλάτους

Πρωινό και θα γνωρίσουμε την πόλη με τις χρωματιστές προσόψεις των σπιτιών, τα πλακόστρωτα δρομάκια και τις μικρές πλατείες με τα σιντριβάνια. Σπουδαίο αξιοθέατο είναι η ξύλινη σκεπαστή μεσαιωνική γέφυρα Καπελμπρίκε που απεικονίζει την ιστορία της πόλης σε 120 πίνακες ζωγραφισμένους σε ξύλο. Το παλιό Δημαρχείο και το λιθόστρωτο ιστορικό κέντρο δίνουν στην πόλη μια παραμυθένια χροιά. Ελεύθερος χρόνος. Για όσους αντέχουν τις έντονες προκλήσεις και φυσικά… τα ύψη, προτείνουμε να απολαύσουν μια απίστευτη θέα προς τη λίμνη της Λουκέρνης και τα γύρω βουνά από την κορυφή του όρους Πιλάτους, το οποίο είναι επισκέψιμο μέσω τελεφερίκ ή μέσω του πιο απότομου οδοντωτού σιδηρόδρομου στον κόσμο, που κατασκευάστηκε το 1898 και λειτουργεί στις ίδιες γραμμές! Χρόνος για καφέ και φωτογραφίες. Επιστροφή στη Λουκέρνη το απόγευμα.

3η ημέρα: Λουκέρνη – Χουρ (Αλπικό τρένο) (140 + 140 χλμ.)

Πρωινό και για όποιον το επιθυμεί, προαιρετικά, θα μεταφερθούμε στον σταθμό του τρένου στο Chur για να επιβιβαστούμε στον τοπικό Αλπικό Σιδηρόδρομο. Ο συρμός αυτός περνά από γκρεμούς, χαράδρες, πάλλευκες χιονισμένες πλαγιές και μεγαλοπρεπή γεφύρια, ώσπου μας φέρνει στο λαμπερό διαμάντι Σαιν Μόριτς, ένα ακόμα διάσημο θέρετρο χειμερινών διακοπών, που θεωρείται το πιο «in» χιονοδρομικό κέντρο της Ευρώπης. Χρόνος ελεύθερος στο μαγευτικό Σαιντ Μόριτς και στη συνέχεια, πάλι με το τρένο θα συνεχίσουμε για το διάσημο Αλπικό θέρετρο του Νταβός, το «μαγικό βουνό» του Τόμας Μαν, φημισμένο για τα συνέδρια υψηλών προσκεκλημένων και τον ακριβό χειμερινό τουρισμό. Επιστροφή στη Λουκέρνη.

4η ημέρα: Λουκέρνη – Ιντερλάκεν (65 χλμ.) – Βέρνη (55 χλμ.) – Λουκέρνη (110 χλμ.)

Πρωινό και αναχώρηση για το κοσμοπολίτικο θέρετρο Ιντερλάκεν, χτισμένο στη συμβολή δύο λιμνών. Ανθοστόλιστα πάρκα, επιβλητικά ξενοδοχεία και ολόγυρα οι πανύψηλες βουνοκορφές του Jungfraujof. Συνεχίζουμε διασχίζοντας την πανέμορφη Ελβετική ύπαιθρο για να φθάσουμε στη Βέρνη. Η πόλη είναι κτισμένη σε μια απόκρημνη καμπή του ποταμού Άαρ. Στην περιήγησή μας θα δούμε τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βικεντίου, την κεντρική αρτηρία Μάρκτγκάσε, τον περίφημο πύργο των Ρολογιών κ.ά. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στη Λουκέρνη.

5η ημέρα: Λουκέρνη –  Σεντ Γκάλεν (85 χλμ.)  – Βαντούζ/ Λιχτενστάιν (65 χλμ.) – Λουκέρνη (120 χλμ.)

Πρωινό και σήμερα για όποιον επιθυμεί, προαιρετικά, θα αναχωρήσουμε για μία ακόμα πανέμορφη εκδρομή, ξεκινώντας από το Σεντ Γκάλεν, χτισμένο σε υψόμετρο 675 μ. Υπήρξε κάποτε η μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας και φημίζεται για το διάσημο μεσαιωνικό της Αββαείο. Στην συνέχεια μας περιμένει η γραφική Βαντούζ, πρωτεύουσα του λιλιπούτειου ανεξάρτητου κράτους του Λιχτενστάιν. Η περιήγησή μας θα μας γνωρίσει ενδιαφέροντα δημόσια κτίρια όπως το Κοινοβούλιο και το Ανώτατο Δικαστήριο, καθώς και το κέντρο της πόλης. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο.

6η ημέρα: Λουκέρνη – Aεροδρόμιο – Πτήση επιστροφής

Πρωινό, χρόνος ελεύθερος και μετάβαση στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

Σημείωση: Στο 5ήμερο πρόγραμμα δεν πραγματοποιείται η 5η ημέρα.

  

Σημαντική ενημέρωση

Ο συνδυασμός των ταξιδιωτικών υπηρεσιών που σας προσφέρονται αποτελεί πακέτο κατά την έννοια της Οδηγίας (ΕΕ) 2015/2302. Συνεπώς, απολαμβάνετε όλων των δικαιωμάτων που προβλέπονται στην ΕΕ για τα πακέτα.

Η εταιρεία Diesel Travel MIKE έχει την πλήρη ευθύνη για την ορθή εκτέλεση του πακέτου συνολικά. Επιπλέον, όπως επιβάλλει ο νόμος, η εταιρεία Diesel Travel MIKE εξασφαλίζει τη διαθέσιμη προστασία προκειμένου να σας επιστρέψει τα ποσά που καταβάλατε και, αν η μεταφορά περιλαμβάνεται στο πακέτο, να διασφαλίζει τον επαναπατρισμό σας σε περίπτωση που καταστεί αφερέγγυα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα βασικά δικαιώματα σύμφωνα με την Οδηγία (ΕΕ) 2015/2302

  

Facebook