+302310288488 info@dieseltravel.gr

Κεφαλονιά 4 και 5 ημέρες

 

Νησί καταπράσινο, παραλίες απίστευτης ομορφιάς, νερά στο χρώμα του σμαραγδιού και μια έντονη αύρα πολιτισμού. Είναι η Κεφαλονιά, που λάμπει στο Ιόνιο πέλαγος.

Περιλαμβάνονται στην τιμή:

  • Τις μεταφορές µε πούλμαν του γραφείου µας
  • Περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια
  • Διατροφή ανάλογα με την επιλογή σας.
  • Συνοδό του γραφείου µας.
  • Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο που αναφέρεται στον τιμοκατάλογο
  • Ασφάλεια αστικής επαγγελµατικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται στην τιμή:

  • Φόρος διαμονής ανάλογα την κατηγορία του ξενοδοχείου
  • Εισόδους µουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό
1η ημέρα
2 ημέρα
3 ημέρα
4 ημέρα
5 ημέρα

1η ηµέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΥΛΛΗΝΗ – ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ (570 χλµ.)

Συγκέντρωση στο γραφείο µας το πρωί και αναχώρηση. Δια µέσου, Εγνατίας-Ιόνιας οδού  και µέσω Αντιρρίου, Πάτρας, άφιξη στην Κυλλήνη και επιβίβαση στο φέρρυ µπόουτ για να καταλήξουµε στον Πόρο της Κεφαλονιάς, ένα χωριό-λιµάνι µε πλούσια βλάστηση στη Ν.Α. πλευρά του νησιού. Κατευθυνόµαστε προς την περιοχή της Χώρας – του Αργοστολιού. Ένα κεράκι στην Παναγιά Λαγκουβάρδα (Παναγιά με τα φιδάκια) μας είναι απαραίτητο, και συνεχίζοντας στην ιδία κατεύθυνση θα επισκεφθούμε ένα διαμάντι της Ιστορίας και της Λογοτεχνίας, τη Μονή του Αγίου Ανδρέα στη Μηλαπηδιά. Το σημερινό οδοιπορικό μας τελειώνει στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωµάτια, και ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση

2η ηµέρα: ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ – ΛΗΞΟΥΡΙ

Πρωινό και γνωριμία με την πρωτεύουσα του νησιού. Το αρχαιολογικό μουσείο, η Κοργιαλένειος βιβλιοθήκη, η πλατεία της Καμπάνας και οι Καταβόθρες, ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο μας περιμένουν. Συνεχίζουμε το πρόγραμμα της μέρας μας παίρνοντας το καραβάκι για το  γραφικό Ληξούρι, τη 2η µεγαλύτερη πόλη του νησιού µε το άγαλµα του Λασκαράτου να µας υποδέχεται στην µεγάλη πλατεία της πόλης. Πρώτος σταθµός µας η Μονή της Υπεραγίας Θεοτόκου Κορωνάτου, η οποία ονοµάζεται και ‘’Δακρυροούσα’’, γιατί στους σεισµούς του 1867, ενώ δεν γκρεµίστηκε η εκκλησία, η εικόνα βρέθηκε στο δάπεδο µε δάκρυα στα µάτια. Συνεχίζοντας φτάνουµε στην ιστορική µονή των Κηπουραίων, ( εφόσον είναι ανοικτή ), η οποία είναι χτισµένη σ’ ένα από τα επιβλητικότερα τοπία της Κεφαλονιάς, πάνω σε ψηλό βράχο περίπου 90µ. από τη θάλασσα. Θα καταλήξουµε στη διάσηµη παραλία Ξι για µπάνιο και γεύµα εξ’ ιδίων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το βράδυ ελεύθερος χρόνος στην κεντρική πλατεία του Αργοστολιού. Διανυκτέρευση.

 

3η ηµέρα: ΑΓ. ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ – ΣΑΜΗ – ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ   

Η σηµερινή µας µέρα θα µας γνωρίσει σχεδόν ολόκληρο το νησί. Κάνοντας µια πανέµορφη διαδροµή µέσα από τον ΄Αινο το βουνό µε την πλούσια µαύρη Πεύκη φτάνουµε στο µοναστήρι του Αγίου Γερασίµου, προστάτη του νησιού, το λείψανο του οποίου φυλάσσεται στο µοναστήρι σε ασηµένια λάρνακα. Στη συνέχεια θα επισκεφτούµε το σπήλαιο Δρογγαράτης, ένα ζωντανό σπήλαιο, καθώς συνεχίζεται η δηµιουργία του. Η αίθουσα στολισµένη µε σταλακτίτες και σταλαγµίτες έχει θαυµάσια ακουστική και είναι διαµορφωµένη µε ειδική εξέδρα για συναυλίες. Τα αξιοθέατα όµως του νησιού συνεχίζονται. Επόµενος σταθµός µας το βαραθρώδες λιµνοσπήλαιο της Μελισσάνης, από τα πιο εντυπωσιακά της Ελλάδας – ζωντανή διαφήµιση της Κεφαλλονιάς. Συνεχίζοντας την ηµέρα µας φθάνουμε στην βοτσαλωτή παραλία της Αγίας Παρασκευής, για μπάνιο και γεύμα εξ΄ ιδίων. Περνώντας από το παραθαλάσσιο χωριό της Αγίας Ευφημίας, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση. Το βράδυ μια βόλτα με το λεωφορείο για να γνωρίσουμε τα πολύ όμορφα χωριά της νοτιοκεντρικής πλευράς του νησιού. Μαζαράτα, και Κουρκουμελάτα. Διανυκτερευση

4η ηµέρα: ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ – ΙΘΑΚΗ

Πρωινό. Προαιρετική εκδρομή για την Ιθάκη. Από Σάµη και παίρνοντας µαζί µας το πούλµαν θα γνωρίσουµε την πρωτεύουσα της Ιθάκης το πανέµορφο γραφικό Βαθύ. Επιστρέφουµε στο ξενοδοχείο µας. Ξεκούραση. Το απόγευμα θα απολαύσουμε την υπέροχη θέα συντροφιά με τον καφέ μας στο κάστρο του Αγίου Γεωργίου  του 12ου αι., που υπήρξε η πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς μέχρι το 1757. Διανυκτέρευση

5η ηµέρα: ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ – ΦΙΣΚΑΡΔΟ – ΛΕΥΚΑΔΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ( 480 χλµ.)

Πρωινό και αναχώρηση για το βόρειο τμήμα του νησιού, το γνωστό Φισκάρδο. Το γραφικό χωριό και λιμάνι, από όπου αναχωρούμε για τη Λευκάδα. Άφιξη στη Λευκάδα και χρόνος ελεύθερος. Συνεχίζουμε κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις και φθάνουμε στη Θεσσαλονίκη.

Ξενοδοχεία Αναχωρήσεις Ημέρες Τιμή Ανά Άτομο
σε Δίκλινο/Τρίκλινο
Επιβάρυνση
Μονόκλινου
Παιδί
2-12
Διατροφή

Hotel KARAVADOS 3* ή

 IONIS 3

16,23/07, 3,10/09 4 219 € +75 € 145 € Πρωινό
30/07, 6,20,27/08 235 € +75 € 155 €
19,26/07  30/08      2,9/09 5 259 € +90 € 175 €
           2,8,12,16,23/08 275 € +90€ 185 €
Ξενοδοχεία Αναχωρήσεις Ημέρες Τιμή Ανά Άτομο
σε Δίκλινο/Τρίκλινο
Διατροφή

Hotel KARAVADOS 3*

ή  IONIS 3

16,23/07, 3,10/09 4 219 € Πρωινό
30/07, 6,20,27/08 235 €
19,26/07  30/08      2,9/09 5 259 €
           2,8,12,16,23/08 275 €
Σημαντική ενημέρωση

Ο συνδυασμός των ταξιδιωτικών υπηρεσιών που σας προσφέρονται αποτελεί πακέτο κατά την έννοια της Οδηγίας (ΕΕ) 2015/2302. Συνεπώς, απολαμβάνετε όλων των δικαιωμάτων που προβλέπονται στην ΕΕ για τα πακέτα.

Η εταιρεία Diesel Travel MIKE έχει την πλήρη ευθύνη για την ορθή εκτέλεση του πακέτου συνολικά. Επιπλέον, όπως επιβάλλει ο νόμος, η εταιρεία Diesel Travel MIKE εξασφαλίζει τη διαθέσιμη προστασία προκειμένου να σας επιστρέψει τα ποσά που καταβάλατε και, αν η μεταφορά περιλαμβάνεται στο πακέτο, να διασφαλίζει τον επαναπατρισμό σας σε περίπτωση που καταστεί αφερέγγυα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα βασικά δικαιώματα σύμφωνα με την Οδηγία (ΕΕ) 2015/2302