+302310288488 info@dieseltravel.gr

Κρήτη 6 & 8 ημέρες Αεροπορικώς – Καλοκαίρι 2021

 

“Κρήτη, το νησί των φαραγγιών, με τις ιδιαίτερες παραλίες και την ξεχωριστή μεσογειακή ιστορία του.

Περιλαμβάνονται στην τιμή:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Θεσ/νίκη – Ηράκλειο – Θεσ/νίκη με Aegean Airlines
 • Τις μεταφορές με πούλμαν του γραφείου μας.
 • Περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Συνοδό του γραφείου μας
 • Τις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία της επιλογής σας.
 • Ημιδιατροφή
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται στην τιμή:

 • Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό
 • Φόρος διαμονής ανάλογα την κατηγορία του ξενοδοχείου
 • Φόρο αεροδρομίου
1 ημέρα
2 ημέρα
3η ημέρα
4η ημέρα
5η ημέρα
6η ημέρα
7η ημέρα
8η ημέρα

1η μέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΚΝΩΣΟΣ – ΓΟΥΒΕΣ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και αναχώρηση με απευθείας πτήση για Ηράκλειο. Άφιξη και ξεκινάμε για την Κνωσό, την πόλη που ιδρύθηκε από τον μυθικό Μίνωα. Το 1910 περίπου ο άγγλος Έβανς απεκάλυψε τεράστιο συγκρότημα ερειπίων της πόλης, που περιλαμβάνει ανάκτορα, αποθήκες, τάφους και ποικίλα ευρήματα. Στη συνέχεια περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης του Ηρακλείου. Στην πλατεία Ελευθερίας δεσπόζουν το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου και η προτομή του Καζαντζάκη,
θα δούμε την παλιά Ενετική Κρήνη του Μοροζίνη με τα λιοντάρια, το ναό του Αγίου Τίτου, το μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά και την Ενετική Λότζια. Καταλήγουμε στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Δείπνο. Προαιρετική διασκέδαση στις Γούβες με ζωντανή μουσική. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΜΟΝΗ ΑΡΚΑΔΙΟΥ – ΡΕΘΥΜΝΟ – ΧΑΝΙΑ
Πρωινό και αναχώρηση προς τη Μονή Αρκαδίου, περιήγηση της Μονής. Συνεχίζουμε για Ρέθυμνο με το Ενετικό φρούριο Φορτέζα στο λιμάνι όπου θα έχετε χρόνο για βόλτα και καφέ στα γραφικά στενά. Αναχώρηση για Χανιά, επίσκεψη στους τάφους των Βενιζέλων και άφιξη στην γραφική πόλη για περιήγηση στο παλιό βενετσιάνικο λιμάνι και τα όμορφα σοκάκια, ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ μπάνιο–ΠΛΑΚΑ ΕΛΟΥΝΤΑΣ -ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ – ΑΓ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Πρωινό και αναχώρηση για την Ιεράπετρα, χτισμένη στην Αρχαία Ιεράπυτνα, με τα πολλά θερμοκήπια. Γνωριμία με την πόλη και ελεύθερος χρόνος για μπάνιο και καφέ. Αναχώρηση για την όμορφη Ελούντα, άφιξη στην γραφική Πλάκα, ελεύθερος χρόνος για προαιρετική επίσκεψη με καραβάκι απέναντι στο Νησί Σπιναλόγκα (το νησί των λεπρών), χρόνος για γεύμα εξ ιδίων. Συνεχίζουμε για τον Άγιο Νικόλαο γνωριμία με την πόλη και χρόνος ελεύθερος για καφέ στην Βουλισμένη Λίμνη που είναι περιτριγυρισμένη από εστιατόρια, καφετερίες και τουριστικά καταστήματα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΦΑΙΣΤΟΣ- ΓΟΡΤΙΝΑ – ΜΑΤΑΛΑ μπάνιο-ΚΑΛΥΒΙΑΝΗ- ΑΝΩΠΟΛΗ
ΚΡΗΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ
Πρωινό και αναχώρηση για τη Φαιστό, διανύουμε το κάθετο τμήμα της Κρήτης και το πιο εύφορο (σταφύλια, κρασί, σταφίδα) και τον μεγαλύτερο κάμπο Μεσαρά. Περνάμε από το χωριό Άγιοι Δέκα και επόμενη στάση στην Παναγία Καλυβιανή (μοναστήρι με κοινωνικό έργο). Μέσω Γόρτυνας άφιξη στη Φαιστό, την δεύτερη πόλη της Μινωικής εποχής και επίσκεψη στις αρχαιότητες. Στη συνέχεια αναχώρηση για τα Μάταλα. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο και προαιρετικό γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και δείπνο. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση στην Ανώπολη για
Ελληνοκρητικό γλέντι – σόου με 22 χορευτές. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΑΝΩΓΕΙΑ – ΖΩΝΙΑΝΑ – ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ μπάνιο
Πρωινό και ξεκινάμε για τα Ζωνιανά, το ένοπλο άντρο του Ψηλορείτη. Χρόνος ελεύθερος για καφέ στη δροσερή πλατεία του χωριού, και όσοι θέλετε μπορείτε να επισκεφθείτε το ιδιαίτερο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων που φιλοξενεί όλη την Κρητική ιστορία. Συνεχίζοντας φθάνουμε στο υπέροχο χωριό του Ξηλούρη, όπου θα επισκεφθούμε το σπίτι – μουσείο του. Επόμενος σταθμός μας η γραφική παραλία της
Αγίας Πελαγίας. Χρόνος για μπάνιο και καταλήγουμε στην Αμμουδάρα για προαιρετικό φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση, δείπνο, διανυκτέρευση

6η μέρα: ΕΝΥΔΡΕΙΟ – ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΑΝΙ μπάνιο
Πρωινό και αναχώρηση για επίσκεψη στο γνωστό Ενυδρείο της Κρήτης, ένα από τα μεγαλύτερα στα Βαλκάνια. Συνεχίζουμε για Κοκκίνη Χάνι όπου θα επισκεφτούμε το καινούργιο εμπορικό κέντρο με παραδοσιακά κρητικά προϊόντα, ελεύθερος χρόνος για αγορές, μπάνιο και καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

7η μέρα : ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΡΑ
Πρωινό και ελεύθερη μέρα να εξερευνήσετε το νησί και την Κρητική κουλτούρα. Να γνωρίσετε τους ανθρώπους, που είναι πάντα γνήσιοι και χαμογελαστοί. Δείπνο, διανυκτέρευση .

8η μέρα: ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρωινό. Σήμερα Μπορείτε να ξεκουραστείτε ή να απολαύσετε το μπάνιο σας στην
Αμμουδάρα, ή να πιείτε έναν καφέ στα παραλιακά καφέ της Αμμουδάρας, ή ότι άλλο
επιθυμείτε. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Ηρακλείου «Καζαντζάκης». Επιστροφή με απευθείας πτήση για την πόλη μας.

Σημαντική ενημέρωση

Ο συνδυασμός των ταξιδιωτικών υπηρεσιών που σας προσφέρονται αποτελεί πακέτο κατά την έννοια της Οδηγίας (ΕΕ) 2015/2302. Συνεπώς, απολαμβάνετε όλων των δικαιωμάτων που προβλέπονται στην ΕΕ για τα πακέτα.

Η εταιρεία Diesel Travel MIKE έχει την πλήρη ευθύνη για την ορθή εκτέλεση του πακέτου συνολικά. Επιπλέον, όπως επιβάλλει ο νόμος, η εταιρεία Diesel Travel MIKE εξασφαλίζει τη διαθέσιμη προστασία προκειμένου να σας επιστρέψει τα ποσά που καταβάλατε και, αν η μεταφορά περιλαμβάνεται στο πακέτο, να διασφαλίζει τον επαναπατρισμό σας σε περίπτωση που καταστεί αφερέγγυα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα βασικά δικαιώματα σύμφωνα με την Οδηγία (ΕΕ) 2015/2302