+302310288488 info@dieseltravel.gr

Λήμνος 5 ημέρες Καλοκαίρι 2021

 

”  Η Λήμνος είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, καλά κρυμμένο μυστικό όσων αγαπούν τη φύση και αναζητούν ήρεμες διακοπές.

Περιλαμβάνονται στην τιμή:

  • Τις μεταφορές με πούλμαν του γραφείου μας
  • Τη διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο
  • Τις περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Συνοδό του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Πρωινό
  • ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται στην τιμή:

  • Φόρος διαμονής ανάλογα την κατηγορία του ξενοδοχείου
  • Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.
1 ημέρα
2 ημέρα
3 ημέρα
4 ημέρα
5η ημέρα

1η ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΑΒΑΛΑ – ΛΗΜΝΟΣ (150χλμ.)
Συγκέντρωση στο γραφείο μας και αναχώρηση στις 05.00 για Καβάλα. Άφιξη στο λιμάνι της Καβάλας και επιβίβαση στο πλοίο για το πανέμορφο νησί της Λήμνου. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και το βράδυ ελεύθεροι για μια πρώτη γνωριμία με την πρωτεύουσα του νησιού τη Μύρινα. Διανυκτέρευση

2η ημέρα: ΜΥΡΙΝΑ – ΠΛΑΤΥ ΓΙΑΛΟ
Πρωινό και ξεκινάμε μια περιήγηση στην πόλη της Μύρινας, με την πλούσια ιστορία. Θα δούμε το Κάστρο που «στεφανώνει» τη γραφική νησιωτική πολιτεία και θεωρείται το μεγαλύτερο του Αιγαίου. Είναι πραγματική απόλαυση η βόλτα στις δύο της γειτονιές, τον Ρωμαικό Γιαλό, με τα παλιά κτήρια των εύπορων Λημνιών της Αιγύπτου και τον Τούρκικο (ή Λιμάνι, ή Ν. Μάδυτος). Θα έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο, να γνωρίσουμε το παλιό λιμάνι με το Λήμνιο ‘Big Ben’, και να εντοπίσουμε το ρώσικο οχυρό της Ντάπιας. Στη συνέχεια, θα επισκεφτούμε τον πλατύ γιαλό, που είναι μια από τiς ομορφότερες παραλίες της Λήμνου. Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο στη θάλασσα και για φαγητό προαιρετικά. Επιστροφή στη Μύρινα και ξεκούραση. Το απόγευμα ελεύθερο για βόλτα στην
πρωτεύουσα του νησιού. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΛΗΜΝΟΣ – ΚΑΒΙΡΕΙΟ – ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΙ – ΠΟΛΙΟΧΝΗ –
ΜΟΥΔΡΟΣ
Πρωινό. Σήμερα εξερευνούμε το νησί, εστιάζοντας στο ιστορικό μέρος. Κατά τη διαδρομή μας προς το χωριό Βάρος θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε έναν απολιθωμένο κορμό δένδρου ο οποίος ανήκει στο απολιθωμένο δάσος του νησιού και το οποίο έχει ηλικία 20 εκατ. χρόνων. Σύντομη στάση σ ’ένα από τα
μεγαλύτερα και σπουδαιότερα χωριά της Λήμνου, το Κοντοπούλι, όπου πέρασε τα χρόνια της εξορίας του ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος. Τα παραδοσιακά χτισμένα πέτρινα σπίτια, οι περιποιημένες αυλές και τα μποστάνια, θα μας εκπλήξουν με τη λεπτομέρεια της αρχιτεκτονικής τους. Επόμενος σταθμός μας, ένας σπουδαίος αρχαιολογικός και λατρευτικός χώρος, όπου τελούνταν τα απόκρυφα Καβείρια Μυστήρια κατά την αρχαιότητα, το Καβείριο. Συνεχίζουμε για την Πολιόχνη, ένα σημαντικό αρχαιολογικό χώρο, όχι μόνο για τη Λήμνο, αλλά και για όλο το χώρο του Αιγαίου. Δεν μπορεί παρά ο Μούδρος, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λήμνου μετά τη Μύρινα, να μην αποτελέσει έναν από τους σταθμούς του ταξιδιού μας. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερο απόγευμα για μπάνιο στην παραλία της Μύρινας. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΚΟΝΤΙΑ – ΝΕΑ ΚΟΥΤΑΛΗ – ΕΥΓΑΤΗΣ
Πρωινό. Θα ξεκινήσουμε τη σημερινή μας εκδρομή από νοτιοανατολικά. Πρώτη μας στάση το γραφικό λιμανάκι της Νέας Κούταλης, που ιδρύθηκε από πρόσφυγες της Προποντίδας (τόπο του γνωστού αθλητή Κουταλιανού). Εδώ υπάρχει το μουσείο Ναυτικής Παράδοσης και η έκθεση Σπογγαλιείας. Συνεχίζουμε με μια στάση στο χωριό Κοντιάς, όπου θα θαυμάσουμε τους περίφημους ανεμόμυλους και τον παραδοσιακό οικισμό, ο οποίος φιλοξενεί την πινακοθήκη της Σύγχρονης Βαλκανικής Τέχνης. Στη συνέχεια, μας περιμένει μια από τις καταπληκτικές παραλίες της περιοχής ο Ευγάτης, για μπάνιο και γεύμα εξ’ ιδίων. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΛΗΜΝΟΣ – ΚΑΒΑΛΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (150χλμ.)
Πρωινό. Σήμερα μέρα επιστροφής. Επιβίβαση στο πλοίο και αποβίβαση στην Καβάλα. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα εξ ιδίων. Επιστρέφουμε στην πόλη μας τη Θεσσαλονίκη έχοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Σημαντική ενημέρωση

Ο συνδυασμός των ταξιδιωτικών υπηρεσιών που σας προσφέρονται αποτελεί πακέτο κατά την έννοια της Οδηγίας (ΕΕ) 2015/2302. Συνεπώς, απολαμβάνετε όλων των δικαιωμάτων που προβλέπονται στην ΕΕ για τα πακέτα.

Η εταιρεία Diesel Travel MIKE έχει την πλήρη ευθύνη για την ορθή εκτέλεση του πακέτου συνολικά. Επιπλέον, όπως επιβάλλει ο νόμος, η εταιρεία Diesel Travel MIKE εξασφαλίζει τη διαθέσιμη προστασία προκειμένου να σας επιστρέψει τα ποσά που καταβάλατε και, αν η μεταφορά περιλαμβάνεται στο πακέτο, να διασφαλίζει τον επαναπατρισμό σας σε περίπτωση που καταστεί αφερέγγυα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα βασικά δικαιώματα σύμφωνα με την Οδηγία (ΕΕ) 2015/2302