+302310288488 info@dieseltravel.gr

Μαγευτική Μεσαιωνική Ρουμανία

Λεπτομέρειες εκδρομής:

Πατήστε πάνω στο χάρτη για να δείτε αναλυτικά τα σημεία ενδιαφέροντος

  

Περιλαμβάνονται στην τιμή:

  • Μεταφορές - μετακινήσεις με υπερυψωμένο λεωφορείο
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία
  • Επιλεγμένη διατροφή
  • Έμπειρος συνοδός - αρχηγός του γραφείου μας
  • Ξεναγήσεις - περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται στην τιμή:

  • Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων
  • Κρουαζιέρες, επιπλέον γεύματα, ποτά και ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό, προτεινόμενο ή εξ’ ιδίων
  • Δημοτικός φόρος πόλεων 15 €
  • Check Points 10 €

  

 

Γνωρίστε τον προορισμό σας:
Τι θα φάμε…
Τι θα δούμε…
Που θα διασκεδάσουμε…
Για τον ελεύθερό σας χρόνο…

Πρόγραμμα Εκδρομής:
1η ημέρα
2η ημέρα
3η ημέρα
4η ημέρα
5η ημέρα
6η ημέρα
Σημείωση

1η ημέρα: Θεσσαλονίκη – Βελιγράδι (610 χλμ.)

Αναχώρηση στις 06:00 π.μ. από τα γραφεία μας. Περνώντας περιφερειακά από τα Σκόπια, φτάνουμε στα σύνορα της Σερβίας. Μετά την διέλευση των συνόρων, κατευθυνόμαστε στην πρωτεύουσα της χώρας, το πανέμορφο Βελιγράδι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος για ξεκούραση. To βράδυ θα κάνουμε μια πρώτη γνωριμία με την πανέμορφη πόλη του Βελιγραδίου.

2η ημέρα: Βελιγράδι – Τιμισοάρα (152 χλμ.) – Κλουζ Ναπόκα (320χλμ.)

Πρωινό και αναχώρηση για την πανοραμική μας ξενάγηση στην πόλη του Βελιγραδίου. Θα ξεκινήσουμε από το περίφημο φρούριο Καλεμεγκτάν στη συμβολή των ποταμών Σάβα και Δούναβη το οποίο προσφέρει εκ-πληκτική θέα του Νέου Βελιγραδίου και του Ζέμουν. Θα δούμε από μακριά τον Πύργο Νεμπόισα, τόπο όπου μαρτύρησε ο Ρήγας Φεραίος, την Μητρόπολη του Βελιγραδίου, την οδό Κνέζ Μιχαήλοβα, αγαπημένο πεζόδρομο ντόπιων και επισκεπτών με εντυπωσιακά κτίρια του 19ου αι. που τώρα στεγάζουν μοντέρνα εμπορικά μαγαζιά αλλά και κομψά καφέ και εστιατόρια. Προχωρούμε για να φτάσουμε στην τεράστια σε μέγεθος εκκλησία της Ορθοδοξίας, τον Ναό του Αγίου Σάββα που είναι μια από τις μεγαλύτερες Ορθόδοξες εκκλησίες στο κόσμο και ένα από τα μεγαλύτερα εκκλησιαστικά κτίρια στον κόσμο γενικότερα. Θα περάσουμε από τη γνωστή πλατεία Σλάβια, θα δούμε τα βομβαρδισμένα κτήρια από τον τελευταίο πόλεμο, το κτίριο της Κυβέρνησης, τη Βουλή, το Δημαρχείο και την Πλατεία της Δημοκρατίας. Έπειτα θα αναχωρήσουμε για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρουμανίας την Τιμισοάρα, γνωστή και με το όνομα «Μικρή Βιέννη». Το πιο σημαντικό οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο στο δυτικό τμήμα της χώρας. Στη περιήγηση της πόλης θα δούμε τον Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό των Τριών Ιεραρχών ,το δημαρχείο ,το δικαστικό Μέγαρο ,την εβραϊκή συνοικία ,τη πλατεία ελευθερίας και την παλιά μπαρόκ πλατεία (Πλατεία Ουνιρίλ). Ελεύθερος χρόνος για έναν καφέ στο κέντρο της πόλης. Ο επόμενος προορισμός μας θα είναι η Κλουζ Ναπόκα, η οποία βρίσκεται στην καρδιά της Τρανσυλβανίας. Ένα από τα κυριότερα βιομηχανικά και πολιτιστικά κέντρα της χώρας, γνωστή για τα πανεπιστήμιά της καθώς σε αυτήν βρίσκονται τα 10 κορυφαία πανεπιστήμια της Ρουμανίας. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

3η ημέρα: Κλουζ Ναπόκα – Αλατωρυχείο Τούρντα – Άλμπα Ιούλια – Σιμπίου – Τίργκου Μού-ρες (110 χλμ.)

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσει η περιήγηση στην πόλη της Κλούζ Ναπόκα. Θα δούμε την πλατεία Ουνίριι (Ένωσης), στη οποία βρίσκεται ο γοτθικός ναός του Αρχαγγέλου Μιχαήλ (14ος αι.), το κεντρικό πάρκο, το Εθνικό Θέατρο, την Όπερα και την πλατεία του Μουσείου με τα δίδυμα παλάτια. Χρόνος ελεύθερος και συνεχίζουμε για το Αλατωρυχείο Τούρντα, το οποίο κατατάσσεται στους 22 κορυφαίους θεαματικούς τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως. Κατεβαίνοντας 120 μέτρα κάτω από τη γη το θέαμα θα μας εντυπωσιάσει. Γνωριμία με την ιστορία του ορυχείου και τα ειδικά μηχανήματα εξόρυξης, τις φωτογραφίες και ειδικούς φωτισμούς. Γήπεδα μίνι γκολφ, μπάσκετ, αμφιθέατρο, αίθουσα μπόουλινγκ, μπιλιάρδου και πινγκ πονγκ, υπάρχουν σε περίπου 50 μέτρα βάθος. Επόμενος σταθμός η Άλμπα Ιούλια. Βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα της Ρωμαϊκής Δακίας, την Απουλούμ, για την οποία αναφέρθηκε στο έργο του και ο Πτολεμαίος. Εδώ βρίσκεται το φρούριο Άλμπα Καρολίνα, το μεγαλύτερο της χώρας, το οποίο έχει σχήμα αστεριού με επτά προμαχώνες και βρίσκεται πάνω στα ερείπια ενός ρωμαϊκού στρατοπέδου (castrum). Συνεχίζουμε στα θρυλικά Καρπάθια, με πρώτη στάση το Σιμπίου. Περιήγηση στην όμορφης μεσαιωνικής πόλης, η οποία αποτελεί αρχιτεκτονικό κόσμημα της Ρουμανίας. Η πλατεία Γκρίβιτσα, τα γοτθικά κτίσματα, η Μητρόπολη, το παλιό Δημαρχείο και η πλατεία Χουέτ θα σας ενθουσιάσουν. Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για την Τίργκου Μούρες . Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος.

6η μέρα: Βουκουρέστι – Σόφια – Θεσσαλονίκη (600 χλμ.)

Πρωινό και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, τη Σόφια. Άφιξη και πανοραμική ξενάγηση στην πόλη όπου θα δούμε τη Βυζαντινή Εκκλησία της Αγίας Κυριακής, τα Ρωμαϊκά Μνημεία, τον περίφημο ναό του Αλεξάντερ Νέφσκυ, τη Βουλή και την Πανεπιστημιούπολη, έπειτα αναχώρηση για τα σύνορα του Προμαχώνα. Άφιξη στη Θεσσαλονίκη το βράδυ.

Ταξιδεύετε με ταυτότητες νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες ή διαβατήριο με εξάμηνη ισχύ.

 

 

Τιμοκατάλογος:
Αναχωρήσεις Ξενοδοχεία Τιμή
Προσφοράς
Τιμή Ανά Άτομο
σε Δίκλινο/Τρίκλινο
Επιβάρυνση
Μονόκλινου
Παιδί
2-12
Διατροφή
24/12 Holiday Inn Express 4*
(Βελιγράδι)
Hotel Sunny Hill 4*
(Κλουζ Ναπόκα)
Continental Forum 4*
(Tirgou Mures)
Hotel Minerva 4*
(Βουκουρέστι)
349 € 379 € +159 € 169 € Ημιδιατροφή
28/12 Holiday Inn Express 4*
(Βελιγράδι)
Hotel Sunny Hill 4*
(Κλουζ Ναπόκα)
Continental Forum 4*
(Tirgou Mures)
Hotel Minerva 4*
(Βουκουρέστι)
379 € 409 € +179 € 169 €

  

Σημαντική ενημέρωση

Ο συνδυασμός των ταξιδιωτικών υπηρεσιών που σας προσφέρονται αποτελεί πακέτο κατά την έννοια της Οδηγίας (ΕΕ) 2015/2302. Συνεπώς, απολαμβάνετε όλων των δικαιωμάτων που προβλέπονται στην ΕΕ για τα πακέτα.

Η εταιρεία Diesel Travel MIKE έχει την πλήρη ευθύνη για την ορθή εκτέλεση του πακέτου συνολικά. Επιπλέον, όπως επιβάλλει ο νόμος, η εταιρεία Diesel Travel MIKE εξασφαλίζει τη διαθέσιμη προστασία προκειμένου να σας επιστρέψει τα ποσά που καταβάλατε και, αν η μεταφορά περιλαμβάνεται στο πακέτο, να διασφαλίζει τον επαναπατρισμό σας σε περίπτωση που καταστεί αφερέγγυα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα βασικά δικαιώματα σύμφωνα με την Οδηγία (ΕΕ) 2015/2302

  

Facebook