Σύνδεση

Εγγραφή

Μετά τη δημιουργία ενός λογαριασμού, θα μπορείτε να παρακολουθείτε τις πληρωμές σας, να παρακολουθείτε την εκρίσεις και μπορείτε επίσης να βαθμολογείτε την εκδρομή μετά την ολοκλήρωση της εκδρομής.
Όνομα Χρήστη*
Κωδικός πρόσβασης*
Επιβεβαίωση Κωδικού*
Όνομα*
Επώνυμο*
Email*
Τηλέφωνο*
Χώρα*
* Η δημιουργία ενός λογαριασμού σημαίνει έχετε αποδεχθεί τους Όρους Χρήσης και και την Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων .
Παρακαλούμε να συμφωνήσετε με όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα

Είστε ήδη Μέλος;

Σύνδεση

Μαγευτικό Πανόραμα Καππαδοκίας

0
Τιμή
Από459 €
Τιμή
Από459 €
Φόρμα κράτησης
Φόρμα Επικοινωνίας
Ονοματεπώνυμο*
Διεύθυνση Email*
Το αίτημα σας*
* Η δημιουργία ενός λογαριασμού σημαίνει έχετε αποδεχθεί τους Όρους Χρήσης και και την Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων .
Παρακαλούμε να συμφωνήσετε με όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα
Δωμάτιο 1 :
Δωμάτιο 1 :
* Παρακαλούμε επιλέξτε όλα τα απαιτούμενα πεδία για να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.

Προχωρήστε στην κράτηση

Αποθήκευση σε λίστα επιθυμιών

Η προσθήκη στοιχείου στη λίστα επιθυμιών απαιτεί λογαριασμό

241


Γιατί να ταξιδέψετε μαζί μας;

 • Εγγύηση καλύτερης τιμής
 • Εξυπηρέτηση πελατών 24/7
 • Εκδρομές επιλεγμένες από εμάς
 • Δωρεάν ταξιδιωτική ασφάλιση


Έχετε ερώτηση;

Μη διστάσετε να μας τηλεφωνήσετε. Είμαστε μια έμπειρη ομάδα και ευχαρίστως θα σας εξυπηρετήσουμε.

+30 2310288488

info@dieseltravel.gr

9 ημέρες - 8 διανυκτερεύσεις
Διαθεσιμότητα: 03/08, 10/08, 31/08
Βενιζέλου 2, Θεσσαλονίκη
Καππαδοκία
Οδική εκδρομή

Μαγευτικό Πανόραμα Καππαδοκίας

0
Σύνοψη εκδρομής
Άγκυρα – Καππαδοκία – Παμούκκαλε – Μικρασιατικά Παράλια

Καππαδοκία

Ένα ηφαιστειογενές πλασμένο δημιούργημα της φύσης στολισμένο με γιγαντώδεις πολύσχημος βράχους και υπόγειους οικισμούς. Αρμονικά ξεπροβάλλουν οι «Καμινάδες των Νεραϊδών», οι φυσικές πυραμίδες, οι σχηματισμένοι βράχοι που συμπληρώνουν τον καμβά του πίνακα της Καππαδοκίας.

 

Τα Αερόστατα στον ουρανό και η σκιά τους «γλύφει» κάθε γωνιά του πανοραμικού μαγικού τοπίου. Αρώματα ανατολής, ζεστασιά φιλοξενίας και ήχοι μελωδικοί χαρίζουν την απόλυτη εικόνα της Όασης της Ανατολής.

Λεπτομέρειες εκδρομής

Περιλαμβάνονται στην τιμή:
 • Μεταφορά
 • Διαμονή σε Ξενοδοχείο της επιλογής σας
 • Ημιδιατροφή (εκτός Κωνσταντινούπολης), 8 πρωινά + 7 δείπνα
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας (ελληνόφωνος)
 • Φ.Π.Α.
Δεν περιλαμβάνονται στην τιμή:
 • Είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά στα δείπνα
 • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα
 • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό
 
Πρόγραμμα

Με ένα πρόγραμμα χωρίς να κουράζει, με πληθώρα ξεναγήσεων, με διαμονή σε εξαιρετικά ξενοδοχεία χωρίς άσκοπες μετακινήσεις, με έμπειρο αρχηγό υλοποιούμε το ταξίδι χωρίς προβλήματα, αλλαγές και εκπτώσεις στις περιηγήσεις σας.

1η ημέρα : Θεσσαλονίκη-Κωνσταντινούπολη (620 χλμ.)

Συγκέντρωση στο γραφείο μας και αναχώρηση στις 06:00πμ. Με τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν, φθάνουμε στα σύνορα των Κήπων. Μετά τις απαραίτητες διατυπώσεις συνεχίζουμε το ταξίδι μας στην Ανατολική Θράκη περνώντας περιφερειακά από τις γνωστές πόλεις της Ανατολικής Θράκης, Κεσάνη, Μάλγαρα, Ραιδεστό, Ηράκλεια, Σηλυβρία φτάνουμε στην Κωνσταντινούπολη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος το απόγευμα για μια γνωριμία με το Πέραν και τα χαρα-κτηριστικά γραφικά στενά του, η οποία θα σας ενθουσιάσει. Επιστροφή στο ξενοδοχείο διανυκτέρευση.

2η ημέρα : Κωνσταντινούπολη-Άγκυρα (420 χλμ.)

Ξεκινώντας το ταξίδι μας από την Κωνσταντινούπολη προς την Καππαδοκία θα διασχίσουμε την πρώτη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου που ενώνει την Ευρώπη με την Ασία και περνώντας από τα εδάφη της άλλοτε Αυτοκρατορίας της Νίκαιας, και τη λίμνη Βοάνη κατευθυνόμαστε προς την αρχαία Κλαυδιούπολη, σημερινό Μπόλου για να συνεχίσουμε προς την Άγκυρα σημερινή πρωτεύουσα της Τουρκίας. Άφιξη στην Άγκυρα. Επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο της Άγκυρας (μουσείο των πολιτισμών της Ανατολίας) με σημαντικά ευρήματα από όλους τους αρχαίους πολιτισμούς (Χετταίοι, Φρύγες, Πέρσες, Σκύθες) της Μικράς Ασίας. Στη συνέχεια επίσκεψη και ελεύθερος χρό-νος στο σκεπαστό παζάρι του 15ου αιώνα και στο σημαντικότερο μουσείο της Ανατολίας που φι-λοξενείται σε ένα χάνι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα : Άγκυρα-Προκόπι (280 χλμ.)

Πρωινό και συνεχίζουμε το ταξίδι μας. Διασχίζοντας το οροπέδιο της Ανατολίας, θα φτάσουμε στην Καππαδοκία. Περιήγηση στην πανέμορφη πόλη του Προκοπίου, κλασσικό δείγμα της Καππαδοκικής τέχνης, σε ένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικό αρχιτεκτονικό μοτίβο, που θυμίζει θεατρικό σκηνικό. Θα περπατήσουμε στα στενά δρομάκια με τα αρχοντικά, στα παραδοσιακά κτίρια της παλαιάς πόλης και τέλος θα ακολουθήσουμε μια ανηφορική διαδρομή στον Πέτρινο Λόφο όπου βρίσκεται το προσκύνημα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου. Μια απόδειξη πως δεν είναι τυχαίο, που όλοι οι οικισμοί ανήκουν στον κατάλογο των μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Γκιόρεμε –Πασαμπαγ-Τσαβουσιν-Άβανος-Καισάρεια

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας στην βόρεια περιοχή της Καππαδοκίας. Πρώτη μας επίσκεψη στην κοιλάδα του Κοράματος ή αλλιώς Γκιόρεμε. Ένα τοπίο πλούσιο σε κωνικούς σχηματισμούς από πορώδη πέτρα, ένα σπάνιο αξιοθέατο της ασυνήθιστης και τραχιάς φύσης της Καππαδοκίας άξιο θαυμασμού. Η περιοχή διαθέτει περισσότερες από 360 λαξευτές –υπόσκαφες εκκλησίες, που κτίστηκαν μεταξύ 7ου και 13ου αι. και πάνω από 30 διάσημες υπόγειες πολιτείες. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Μεγάλου Βασιλείου, την εκκλησία του Μήλου, της Αγίας Βαρβάρας, των Σανδάλων, την Σκοτεινή εκκλησία καθώς και την Εκκλησία των Κρίνων με τις εκπλη-κτικές αγιογραφίες. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την κοιλάδα Πασάμπαγ ή αλλιώς «κοιλάδα των μοναχών», όπου εκεί θα συναντήσουμε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές «νεραϊδένιες καμι-νάδες» που χαρακτηρίζουν τα τοπία της Καππαδοκίας. Η εκδρομή μας συνεχίζεται προς το Τσαβουσίν, όπου βρίσκεται η εκκλησία του Νικηφόρου Φωκά και η βασιλική του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, μοναδική σε όλη την Καππαδοκία καθώς μόνο αυτή φέρει στο εικονογραφικό της πρόγραμμα απεικονίσεις των αυτοκρατόρων. Επόμενος σταθμός ο Άλυς ή αλλιώς Κόκκινος ποταμός, ο μεγαλύτερος ποταμός της Μικράς Ασίας (1.150χλμ.) με τελικό προορισμό την Ρωμαϊκή πόλη Βενάσα, σημερινή ονομάσια Άβανο. Τα κεραμικά της Αβάνου είναι από τα πιο φημισμένα της Τουρκίας και ο τροχός του κεραμίστα είναι εφεύρεση της Ανατολίας από την 3η χιλιετία. ‘Έ-πειτα θα αναχωρήσουμε για τη γενέτειρα πόλη του Αγίου Βασιλείου και του Γρηγορίου Νύσσης, την Καισάρεια. Άφιξη στη πόλη των μαυσωλείων που είναι κτισμένη σε μια πολύ εύφορη πεδιάδα με φόντο την «χιονισμένη» πυραμίδα του Ερζιγιέτ του αρχαίου βουνού Αργαίου, του ηφαιστείου που είναι δημιουργός των εκπληκτικών τοπίων της Καππαδοκίας. Εντύπωση προκαλεί το άρτιο οδικό της δίκτυο, η γενική καθαριότητα, οι σύγχρονες αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις, τα μοντέρνα κτίρια και η κεντρική πλατεία της. Ελεύθερος χρόνος για να γνωρίσουμε την παραδοσιακή τοπική αγορά που βρίσκεται δίπλα στο Σελτζούκικο κάστρο. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η Ημέρα : Σινασσός – Μαλακοπή - Κοιλάδα Περιστρέμματος – Καρβάλη (50 χλμ.)

Μετά το πρωινό μια μοναδική εμπειρία μας περιμένει για μια καταπληκτική βόλτα με το αερόστατο από όπου μπορείτε να θαυμάσετε πανοραμικά την ιδιόρρυθμη μοναδική και πανέμορφη Καππαδοκία (προαιρετική συμμετοχή). Στη συνέχεια αναχώρηση για τη Σινασσό. Μια μοναδική περιοχή που κουβαλάει μια βαριά αρχιτεκτονική κληρονομιά των ιδιαίτερα εύπορων εμπόρων της περιοχής. Εκεί θα επισκεφθούμε τον ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, τον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου και το ελληνικό παρθεναγωγείο. Επίσκεψη στο κέντρο της πόλεως και την κεντρική πλατεία, όπου θα περπατήσουμε στα ιστορικά σοκάκια και θα θαυμάσουμε τα πέτρινα αρχοντικά πολλά εκ των οποίων υπήρξαν σπίτια Ελλήνων που εγκαταλείφθηκαν στις αρχές του 20ου αιώνα. Ένα εκπληκτικό δείγμα των σπουδαίων αρχοντικών της εποχής, είναι το αρχοντικό του λόγιου Ρίζου, ενός σημαντικού προσώπου που διαδραμάτισε πρωτεύοντα ρόλο στη διάρκεια της ανταλλαγής των πληθυσμών, μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, και έγραψε το 1951 το βι-βλίο Καππαδοκία. Το ταξίδι μας συνεχίζεται προς την πιο καλοδιατηρημένη υπόγεια πολιτεία της Καππαδοκίας, την Μαλακοπή. Κατά τη διάρκεια του 4ου αιώνα π.Χ. ο Μέγας Αλέξανδρος κυρί-ευσε την περιοχή όταν 5,000 άνθρωποι ζούσαν εκεί. Βρίσκεται εκατοντάδες μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και λαξεύτηκε στον εξαιρετικά μαλακό πωρόλιθο ενός λόφου. Εδώ υπάρχουν υπόγειοι διάδρομοι, δωμάτια, αποθήκες και παρεκκλήσια που σχηματίζουν ολόκληρους πο-λυώροφους λαβύρινθους που συγκλονίζουν ακόμα και τον πιο αδιάφορο επισκέπτη. Επόμενος μας σταθμός η εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων στην οποία είχαν χοροστατήσει τον Ιούνιο του 2010, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας καθώς και ο Αρχιεπίσκο-πος Ελλάδος, Ιερώνυμος. Η εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων δεν είχε λειτουργηθεί από την εποχή της ανταλλαγής των πληθυσμών. Μετά την θεία λειτουργία τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους νεκρούς που βρίσκονται ενταφιασμένοι στην περιοχή της Καππαδοκίας. Επόμενή στάση η κοιλάδα του Περιστρέμματος ή αλλιώς Ιχλαρα με τις αγιογραφημένες λαξευτές εκκλησίες. Εκεί θα κατε-βούμε στο ποταμό Μελεντίζ, όπου θα κάνουμε ένα περίπατο στο φαράγγι με τις Βραχώδεις πρωτο-χριστιανικές εκκλησίες. Θα καταλήξουμε στην Καρβάλη με τα πέτρινα σπίτια, και στην εκκλησία που μόνασε στο τέλος της ζωής του, ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος. Ελεύθερος χρόνος τη μικρή κεντρική πλατεία του χωριού. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η Ημέρα : Προκόπι- Ιεράπολη (Pamukkale) (610 χλμ.)

Πρωινό και αναχώρηση. Περνώντας την αρχαιελληνική πόλη Αρχελαΐδος (σημερινή ονομασία Aksaray), η οποία υπήρξε μεγάλος εμπορικός σταθμός στον περίφημο «Δρόμο του Μεταξιού», που διέσχιζε την Ανατολία καθώς επίσης και από το Ικόνιο το σταυροδρόμι της Καππαδοκίας και της Φρυγίας φτάνουμε στην Ιεράπολη. Επίσκεψη στους ολόλευκους πέτρινους καταρράκτες της με τις αβαθείς λεκάνες που τις τροφοδοτούν άφθονες θερμές πηγές – ένα εκπληκτικό γεωλογικό φαινό-μενο ασυνήθιστης ομορφιάς, ελεύθερος χρόνος για να θαυμάσουμε το μοναδικής ομορφίας τοπίο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

7η Ημέρα : Ιεράπολη-Έφεσος-Κουσάντασι - Σμύρνη (180+100 χλμ)

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την αρχαία Έφεσο. Η αρχαία Έφεσος αποτέλεσε για πάνω από 1000 χρόνια μια μεγαλούπολη του ελληνισμού, πατρίδα του φιλόσοφου Ηράκλειτου και γνωστή σε όλο τον αρχαίο κόσμο για την λατρεία της Εφεσίας Αρτέμιδος. Τα πρώτα χριστιανικά χρόνια ήταν ήδη μεγάλη πόλη και γνωστή από τις «προς Εφεσίους επιστολές» του Αποστόλου Παύλου και ως μία από τις Επτά Εκκλησίες της Αποκάλυψης. Στον αρχαιολογικό χώρο θα δούμε το Βουλευτήριο, το Πρυτανείο, την Δημόσια Αγορά, το Νυμφαίο, την Βιβλιοθήκη του Κέλσου, το Θέατρο, το Γυ-μνάσιο και το Στάδιο. Επόμενη στάση το κοσμοπολίτικο θέρετρο Κουσάντασι. Ελεύθερος χρόνος στην πλούσια αγορά του και γεύμα εξ ιδίων στο πανέμορφο λιμάνι. Αναχώρηση για τη χιλιοτρα-γουδισμένη και μυροβόλο Σμύρνη. Άφιξη στη Σμύρνη και πανοραμική περιήγηση στην πόλης, όπου θα δούμε το Διοικητήριο με το Ρολόι του και τα παλιά ελληνικά αρχοντικά της πόλης, τον παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό και την ιστορική προκυμαία της. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

8η Ημέρα : Σμύρνη - Αϊβαλί -Τσανάκκαλε (150+160 χλμ.)

Πρωινό και με αφαιτηρία την προκυμαία του Κορδελιού, κατά μήκος των ακτών του Αιγαίου φθά-νουμε στο πανέμορφο και γραφικό Αϊβαλί, τις αλλοτινές Κυδωνιές, το οποίο βρίσκεται σε ένα απέ-ραντο κάμπο από ελαιόδεντρα. Περιήγηση στα γραφικά πέτρινα σοκάκια με τις παλιές σαπωνοποι-ίες, στα παλιά χρωματιστά ελληνικά αρχοντικά σπίτια με τις λουλουδιασμένες αυλές που σώζονται ακόμη και κοσμούν το Αϊβαλί. Ακολουθεί βόλτα στο γραφικό λιμανάκι με τις ταβέρνες. Επίσκεψη στα Μοσχονήσια, όπου υπάρχει και σώζεται η εκκλησία των Ταξιαρχών. Αναχώρηση για το Τσα-νάκκαλε διασχίζοντας τις κατάφυτες πλαγιές του όρους Ίδη. Άφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο και δια-νυκτέρευση.

9η Τσανάκκαλε - Τροία - Θεσσαλονίκη (490 χλμ.)

Μετά το πρωινό ο δρόμος της επιστροφής ξεκινάει. Επίσκεψη στις αρχαιότητες της μυθικής Τροί-ας, την πόλη του Πριάμου, όπου θα δούμε ερείπια από την παλιά πόλη και το αντίγραφο του Δου-ρείου Ίππου. Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο με τα αλλεπάλληλα στρώματα υπολειμμάτων από τις διάφορες φάσεις ύπαρξης της πόλης. Θα διασχίσουμε τα στενά των Δαρδανελίων για να φθά-σουμε στην Καλλίπολη, γενέτειρα της γνωστής σε όλους, Σοφίας Βέμπο. Άφιξη στα σύνορα, τελω-νειακός έλεγχος και με ενδιάμεσες στάσεις καθ΄ οδόν, άφιξη αργά το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη.

Highlights
Παμούκκαλε

Pamukkale

Το Pamukkale η αλλιώς Ιεράπολις αποτελεί γεωλογικό σχηματισμό και μοιάζει με μια «Λευκή Όαση» στην κοιλάδα της Ανατολίας. Θερμά νερά, όμορφες φυσικές «πισίνες» και ένα τοπίο μαγευτικό.

Περισσότερα
Γκιόρεμε

Κοιλάδα του Γκιόρεμε

Η περιοχή ονομάστηκε έτσι από μια παραφθορά της αρχαιοελληνικής ονομασίας Κόραμα. Αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO από το 1985. 

Περισσότερα
Υπόγεια Πόλη

Μαλακοπή (Υπόγειες Πόλεις)

Η Μαλακοπή Καππαδοκίας είναι πόλη και επαρχία της επαρχίας Νεβσεχίρ της περιοχής της Κεντρικής Ανατολίας γεμάτη υπόγειες εντυπωσιακές πόλεις.

Περισσότερα
Καππαδοκία

Αερόστατα

Η πτήση με Αερόστατα στην Καππαδοκία, είναι ο καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψει κανείς την Καππαδοκία πανοραμικά. Μια μοναδική εμπειρία  που σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη.

Περισσότερα
Μαυσωλείο του Καραγκιόζη

Μαυσωλείο του Καραγκιόζη

Λέγεται πως η καταγωγή του λαϊκού ήρωα του θεάτρου σκιών είναι από την Προύσα. Μάλιστα, προς τιμήν του Καραγκιόζη στην πόλη υπάρχει μνημείο και μουσείο.

Περισσότερα
Ξενοδοχεία
Αναχωρήσεις και τιμοκατάλογος: 3 Αυγούστου, 10 Αυγούστου, 31 Αυγούστου
Ημέρες Αναχώρηση Ξενοδοχεία Τιμή Ανά Άτομο
Σε Δίκλινο Δωμάτιο
Επιβάρυνση
Μονόκλινου
Παιδί 2-12 Ετών Διατροφή
9 ημέρες 03 Αυγούστου
10 Αυγούστου
31 Αυγούστου
Lion 4*Or Similar
(Κωνσταντινούπολη)
459 € 160 € 285 € Ημιδιατροφή
Atalay 4*
(Άγκυρα)
Perissia 5* Or Similar
(Καππαδοκία))
Hotel Armis 4*
(Σμύρνη)
Lycus River 5*
(Παμούκκαλε)
Armis 4*
(Σμύρνη)
Buyuk Truva 4*
(Tσανάκκαλε)
Οι EΙΚΟΝΕΣ με τον Τάσο Δούση ταξιδεύουν στην Καππαδοκία