+302310288488 info@dieseltravel.gr

Παραμύθι στα Βαλκάνια

Λεπτομέρειες εκδρομής:

Πατήστε πάνω στο χάρτη για να δείτε αναλυτικά τα σημεία ενδιαφέροντος

  

Περιλαμβάνονται στην τιμή:

  • Μεταφορές - μετακινήσεις με υπερυψωμένο λεωφορείο
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία
  • Επιλεγμένη διατροφή
  • Έμπειρος συνοδός - αρχηγός του γραφείου μας
  • Ξεναγήσεις - περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται στην τιμή:

  • Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων
  • Κρουαζιέρες, επιπλέον γεύματα, ποτά και ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό, προτεινόμενο ή εξ’ ιδίων
  • Δημοτικός φόρος πόλεων 10 €
  • Check Points 10 €

  

 

Γνωρίστε τον προορισμό σας:
Τι θα φάμε…
Τι θα δούμε…
Που θα διασκεδάσουμε…
Για τον ελεύθερό σας χρόνο…

Πρόγραμμα Εκδρομής:
1η ημέρα
2η ημέρα
3η ημέρα
4η ημέρα
5η ημέρα
6η ημέρα
Σημείωση

1η ημέρα: Θεσσαλονίκη – Βελιγράδι (610 χλμ.)

Συγκέντρωση στα γραφεία μας νωρίς το πρωί και αναχώρηση για Βελιγράδι. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Έπειτα ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη, με τη συνοδεία του αρχηγού μας. Σας προτείνουμε μια βόλτα στον μεγάλο πεζόδρομο της οδού Κνεζ Μιχαήλοβα, με πάμπολλα καταστήματα για φθηνές αλλά ποιοτικές αγορές.

2η ημέρα: Βελιγράδι (Ξενάγηση πόλης)

Πρωινό και ξεκινάμε την γνωριμία μας με το μαγευτικό Βελιγράδι. Θα επισκεφθούμε τον ναό του Αγίου Σάββα, που θεωρείται ο μεγαλύτερος χριστιανικός ναός των Βαλκανίων, αφιερωμένος στον ιδρυτή, Αρχιεπίσκοπο και πρώτο Άγιο της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το μουσείο του Νίκολα Τέσλα, όπως υποδηλώνει και το όνομα του, είναι ένα μουσείο αφιερωμένο στον περίφημο εφευρέτη, μηχανικό και φυσικό. Από το 2003 έχει καταχωρηθεί από την UNESCO ανάμεσα στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς λόγω του ρόλου που διαδραματίζει σχετικά με την ιστορία του παγκόσμιου ηλεκτρισμού και τεχνολογικών επιτευγμάτων στον τομέα. Συνεχίζουμε με την επίσκεψή μας στο μουσείο Τίτο, όπου βρίσκεται ο τάφος του Ηγέτη που σημάδεψε την ιστορία της χώρας, το Κοινοβούλιο, που μέχρι τη διάλυση της χώρας ήταν το Κοινοβούλιο της Γιουγκοσλαβίας, το Δημαρχείο, το Εθνικό Μουσείο, το Εθνικό Θέατρο, τη νέα πόλη και θα καταλήξουμε στο Kalemegdan, το φρούριο – κάστρο της πόλης. Πανοραμικά θα θαυμάσουμε το δέλτα των ποταμών Δούναβη και Σάβα, τη φυλακή Νεμπόισα, εκεί όπου φυλακίστηκε ο οραματιστής των ενωμένων Βαλκανίων Ρήγας Φερραίος. Θα συνεχίσουμε με τις εκκλησίες Ruzica και Αγία Παρασκευή και θα περπατήσουμε στο κάστρο για να θαυμάσουμε το μνημείο ευγνωμοσύνης προς τη Γαλλία και το μνημείο του Νικητή. Θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, πλησίον του οποίου βρίσκεται και το κτίσμα του Πατριαρχείου, αλλά και το παλάτι της πριγκίπισσας Ljubica, σε κλασσική βαλκανική αρχιτεκτονική. Χρόνος ελεύθερος στον μεγάλο πεζόδρομο της οδού Κνεζ Μιχαήλοβα, με πάμπολ-λα καταστήματα για φθηνές αλλά ποιοτικές αγορές. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ σας προτείνουμε μια προαιρετική κρουαζιέρα με φαγητό ή ποτό και μουσική στον Δούναβη, ιδανική για μια όμορφη βραδιά, όπου μπορούμε να θαυμάσουμε τα φωταγωγημένα αξιοθέατα της πόλης από μία άλλη οπτική γωνία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Βελιγράδι – Νόβι Σαντ – Σεράγεβο (340 χλμ.)

Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη του Νόβι Σαντ. Σε απόσταση περίπου 90 χλμ., μια πόλη που είναι χτισμένη στις όχθες του Δούναβη και ιδρύθηκε για να εξυπηρετεί ως ενδιάμεση στάση στις εμπορικές συναλλαγές. Εξαιτίας του εμπορίου αναπτύχθηκε τόσο πολύ που την αποκαλούσαν ως την “Αθήνα της Σερβίας”. Θα ξεναγηθούμε στα σπουδαιότερα αξιοθέατα της πανέμορφης αυτής πόλης όπως είναι το Εθνικό Θέατρο, το Δημαρχείο και η Καθολική Εκκλησία της Παναγίας. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να περπατήσουμε και να γνωρίσουμε την παλιά ελληνική συνοικία της πόλης. Έπειτα, συγκέντρωση και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, το Σεράγεβο, μια από τις πλέον μαρτυρικές πόλεις των τελευταίων χρόνων. Από τους προϊστορικούς χρόνους πρωτοκατοικήθηκε από Ιλλυρικές φυλές, κτισμένη ανάμεσα στα βουνά, οργανωμένη ως πόλη από τον 15ο αιώνα. Θα κάνουμε έναν περίπατο στην παλιά πόλη με τα 86 τζαμιά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Σεράγεβο (Ξενάγηση πόλης) – Μόσταρ (120 χλμ.)

Πρωινό και ξεκινάει η ξενάγηση μας στην πόλη. Θα επισκεφθούμε μεταξύ άλλων το Τέμενος του Γκάζι Χούσρεβ Μπέη και το ιστορικό κέντρο και θα δούμε τη Σέρβικη Μητρόπολη, τον Καθολικό Καθεδρικό Ναό, τα αμέτρητα μαγαζιά τεχνιτών με τα παραδοσιακά χειροποίητα προϊόντα τους, το Δημαρχείο και τη γέφυρα όπου δολοφονήθηκε ο Αρχιδούκας της Αυστροουγγαρίας Φραγκίσκος Φερδινάνδος, που ήταν και η αφορμή για την έναρξη του A’ Παγκόσμιου πολέμου. Ελεύθερος χρόνος για να εξερευνήσετε την παλιά πόλη με τα γραφικά μαγαζάκια και τις πολλές ταβέρνες όπου μπορείτε να δοκιμάσετε τα ξακουστά Τσεβαπτίτσι (καφεδάκια). Έπειτα αναχώρηση για το Μόσταρ (παλιά γέφυρα – stari most). Πρόκειται για τη βασίλισσα του Νερέτβα, κτισμένη στις όχθες του ομώνυμου ποταμού, ενώ συνιστά πόλη μαρτυρική ανά τους αιώνες με σύμβολά της τη Νέα Γέφυρα και τους Πύργους. Έχει, επίσης, χαρακτηριστεί από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Μόσταρ – Ντουμπρόβνικ – Μπούντβα (230 χλμ.)

Πρωινό και αναχώρηση για το μαγευτικό Ντουμπρόβνικ. Άφιξη και ξεκινάμε την ξενάγηση στην πόλη του Ντουμπρόβνικ που φυλάσσεται για περισσότερα από 1300 χρόνια, περιτριγυρισμένο από τα στιβαρά και καλοδιατηρημένα τείχη. Βρίσκεται υπό την προστασία της Unesco και χαρακτηρίζεται ως μνημείο φυσικής ομορφιάς και πολιτιστικής κληρονομιάς. Τα κυριότερα αξιοθέατα που θα δούμε μέσα στην παλιά πόλη είναι ανάκτορα σπουδαίας αρχιτεκτονικής, όπως ο μητροπολιτικός ναός του προστάτη της πόλης, Αγίου Βλασίου, με τον μαρμάρινο οπλισμένο ιππότη στην πλατεία του, η μεγάλη κρήνη του Ονοφρίου, το φραγκισκανό μοναστήρι με την εκκλησία του Σωτήρος και το παλαιότερο φαρμακείο της πόλης από την εποχή της δημοκρατίας της Ραγούζας. Δεν θα παραλείψουμε να δούμε τον πύργο του Ρολογιού και τη μικρή κρήνη του Ονοφρίου, καθώς και το Μέγαρο Σπόντζα. Τέλος θα επισκεφτούμε σημεία που γυρίστηκε η πολύ επιτυχημένη σειρά Games of Thrones . Χρόνος ελεύθερος για καφέ και φαγητό. Στη συνέχεια αναχώρηση για την πανέμορφη παραθαλάσσια πόλη του Μαυροβουνίου, τη Μπούντβα. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Μπούντβα – Θεσσαλονίκη (580 χλμ.)

Πρωινό και μια γνωριμία με την πανέμορφη κοσμοπολίτικη Μπούντβα. Μια πόλη περιτριγυρισμένη από βενετσιάνικα τείχη και την Ακρόπολη της χτισμένη από τον 15ο αιώνα. Πανοραμική ξενάγηση στην πόλη και στη συνέχεια ξεκινάμε το δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό. Άφιξη στη Θεσσαλονίκη αργά το βράδυ.

Ταξιδεύετε με ταυτότητες νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες ή διαβατήριο με εξάμηνη ισχύ.

 

 

Τιμοκατάλογος:
Αναχωρήσεις Ξενοδοχεία Τιμή
Προσφοράς
Τιμή Ανά Άτομο
σε Δίκλινο/Τρίκλινο
Επιβάρυνση
Μονόκλινου
Παιδί
2-12
Διατροφή
22 & 24/12 Holiday Inn Express 4*
(Βελιγράδι)
Ibis Styles 4*
(Σεράγεβο)
Hotel Bristol 4*
(Μόσταρ)
Hotel Harmonia by Dukley 4*
(Μπούντβα)
329 € 359 € +150 € 175 € Ημιδιατροφή
28/12 Holiday Inn Express 4*
(Βελιγράδι)
Ibis Styles 4*
(Σεράγεβο)
Hotel Bristol 4*
(Μόσταρ)
Hotel Harmonia by Dukley 4*
(Μπούντβα)
359 € 389 € +170 € 175 €

  

Σημαντική ενημέρωση

Ο συνδυασμός των ταξιδιωτικών υπηρεσιών που σας προσφέρονται αποτελεί πακέτο κατά την έννοια της Οδηγίας (ΕΕ) 2015/2302. Συνεπώς, απολαμβάνετε όλων των δικαιωμάτων που προβλέπονται στην ΕΕ για τα πακέτα.

Η εταιρεία Diesel Travel MIKE έχει την πλήρη ευθύνη για την ορθή εκτέλεση του πακέτου συνολικά. Επιπλέον, όπως επιβάλλει ο νόμος, η εταιρεία Diesel Travel MIKE εξασφαλίζει τη διαθέσιμη προστασία προκειμένου να σας επιστρέψει τα ποσά που καταβάλατε και, αν η μεταφορά περιλαμβάνεται στο πακέτο, να διασφαλίζει τον επαναπατρισμό σας σε περίπτωση που καταστεί αφερέγγυα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα βασικά δικαιώματα σύμφωνα με την Οδηγία (ΕΕ) 2015/2302