+302310288488 info@dieseltravel.gr

Πράγα – Βιέννη – Βουδαπέστη

Περιλαμβάνονται στην τιμή:

 • Αεροπορικά εισιτήρια μιας διαδρομής σύμφωνα με τις πτήσεις που αναγράφονται στο έντυπο
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία
 • Επιλεγμένη διατροφή
 • Μεταφορές - μετακινήσεις με υπερυψωμένο λεωφορείο
 • Έμπειρος συνοδός - αρχηγός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Μια αποσκευή και μια χειραποσκευή, ανάλογα με την αεροπορική εταιρία

Δεν περιλαμβάνονται στην τιμή:

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων
 • Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων
 • Δημοτικοί - τοπικοί φόροι ξενοδοχείων
 • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα
 • Check points (όπου απαιτείται)
 • Κρουαζιέρες, επιπλέον γεύματα, ποτά και ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό, προτεινόμενο ή εξ’ ιδίων

  

 

1η ημέρα
2η ημέρα
3η ημέρα
4η ημέρα
5η ημέρα
6η ημέρα
7η ημέρα
8η ημέρα

1η ημέρα: Πτήση για Μπρατισλάβα – Πράγα (330 χλμ.)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Μπρατισλάβα. Άφιξη και αναχώρηση για την Πράγα. Πρώτη γνωριμία με την πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

2η ημέρα: Πράγα – Περιήγηση πόλης

Πρωινό και στην περιήγησή μας θα δούμε την Πλατεία Δημοκρατίας με το Δημοτικό Μέγαρο και τον γοτθικό Πύργο της πυρίτιδας και την πλατεία του Αγίου Βάτσλαβ με το Εθνικό Μουσείο. Στην πλατεία της παλιάς πόλης θα θαυμάσουμε το Αστρονομικό Ρολόι της Πράγας, το ναό της Παναγίας Τυν, το ναό του Αγίου Νικολάου και το ιστορικό δημαρχείο. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και για να απολαύσετε την χριστουγεννιάτικη αγορά στην πλατεία. Στη συνέχεια, θα περάσουμε από την οδό Παρισίων και τη γνωστή εβραϊκή συνοικία με την Παλιά-Νέα συναγωγή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

 

Πρωινό και περιήγηση στην Καστρούπολη. Θα δούμε το παλάτι Τσέρνιν, το Λορέτο, το παλάτι Σβάρτσενμπεργκ, την Αρχιεπισκοπή, το κάστρο, τον γοτθικό καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου και το ναό του Αγίου Γεωργίου. Στη συνέχεια, θα κατηφορίσουμε προς τη «Mala Strana» και τη γέφυρα του Καρόλου με τα 30 αγάλματα αγίων, για να καταλήξουμε στην Παλιά Πόλη. Θα δούμε το ναό του Αγίου Νικολάου, το Κλεμεντίνουμ, το ναό του Σωτήρος και το ναό του Αγίου Φραγκίσκου. Προαιρετικά σας προτείνουμε δίωρη βόλτα με φαγητό σε ποταμόπλοιο πάνω στον Μολδάβα. Ελεύθερος χρόνος. Το απόγευμα, επιστροφή στο ξενοδοχείο. Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε μια παράσταση του φαντασμαγορικού Μαύρου θεάτρου.

 

5η ημέρα: Βιέννη – Περιήγηση πόλης – Επίσκεψη στο Σεμπρουν

Πρωινό και θα δούμε την περίφημη Ρινγκστράσσε και με κυκλική πορεία θα γνωρίσουμε τα σημαντικότερα κτίρια του ιστορικού κέντρου: το Μουσείο Εφαρμοσμένων Τεχνών, το Δημοτικό Πάρκο, το Ιμπέριαλ, την Κρατική Όπερα, την Ακαδημία Καλών τεχνών, τα Χειμερινά Ανάκτορα,
την πλατεία Μαρίας Θηρεσίας, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το Αυτοκρατορικό Θέατρο, την Εκκλησία του Τάματος, την πλατεία Σουηδίας. Θα περιηγηθούμε στα σοκάκια της πάλαι-ποτέ Ελληνικής Παροικίας, θα περάσουμε από τους δύο Ελληνορθόδοξους Ναούς, το Μνημείο του Ρήγα
Φεραίου και θα καταλήξουμε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε στο Μπελβεντέρε και στο Σένμπρουν. Το απόγευμα προτείνουμε πεζή βόλτα στο ιστορικό κέντρο περίπου μιάμισης ώρας. Θα δούμε την Χριστουγεννιάτικη Αγορά στην πλατεία του
Δημαρχείου, το καφέ Λάντμαν, την πλατεία των Σκωτσέζων, το μοναδικό καφέ Τσεντράλ και θα καταλήξουμε στο Γκράμπεν και την Κόλμαρκτ με το θρυλικό ζαχαροπλαστείο Demmel. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

 

6η ημέρα: Βιέννη – Παραδουνάβια Χωριά – Βουδαπέστη (240 χλμ.) – Κρουαζιέρα στον Δούναβη

Πρωινό και αναχώρηση για τα πανέμορφα χωριά κατά μήκος του Δούναβη. Πρώτος μας σταθμός, το Έστεργκομ. Επίσκεψη στην εκκλησία του Αγίου Στεφάνου, τον εκκλησιαστικό θησαυρό των Ούγγρων και στον Άγιο Ανδρέα με την απαράμιλλη μεσαιωνική ατμόσφαιρα. Στη συνέχεια αναχωρούμε για τη Βουδαπέστη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Για το βράδυ, για όσους επιθυμούν, προαιρετική κρουαζιέρα στον Δούναβη για να δείτε φωταγωγημένη την πόλη.

7η ημέρα: Βουδαπέστη – Περιήγηση πόλης – Τσιγγάνικα βιολιά

Πρωινό και ξεκινάμε τη περιήγησή μας. Θα δούμε την πλατεία των Ηρώων με το μνημείο της Χιλιετηρίδας, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, τη λεωφόρο της Δημοκρατίας με την Όπερα, το ογκώδες Μπαρόκ Κοινοβούλιο και τις γέφυρες που ενώνουν τη Βούδα με την Πέστη. Mετά θα περάσουμε στη Βούδα για να θαυμάσουμε το Κάστρο, το άγαλμα της Ελευθερίας, την Εθνική Πινακοθήκη, τον πύργο των Ψαράδων και τον ναό του Matthias. Μετάβαση στο λόφο Gellert για να θαυμάσουμε την πανοραμική θέα της Βούδας και της Πέστης με τον Δούναβη. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε εστιατόριο με τσιγγάνικα βιολιά.

 

8η ημέρα: Βουδαπέστη – Θεσσαλονίκη (990 χλμ.)

Πρωινό και αναχώρηση για Θεσσαλονίκη. Διέλευση συνόρων και με ενδιάμεσες στάσεις άφιξη το βράδυ.

 

 

Σημαντική ενημέρωση

Ο συνδυασμός των ταξιδιωτικών υπηρεσιών που σας προσφέρονται αποτελεί πακέτο κατά την έννοια της Οδηγίας (ΕΕ) 2015/2302. Συνεπώς, απολαμβάνετε όλων των δικαιωμάτων που προβλέπονται στην ΕΕ για τα πακέτα.

Η εταιρεία Diesel Travel MIKE έχει την πλήρη ευθύνη για την ορθή εκτέλεση του πακέτου συνολικά. Επιπλέον, όπως επιβάλλει ο νόμος, η εταιρεία Diesel Travel MIKE εξασφαλίζει τη διαθέσιμη προστασία προκειμένου να σας επιστρέψει τα ποσά που καταβάλατε και, αν η μεταφορά περιλαμβάνεται στο πακέτο, να διασφαλίζει τον επαναπατρισμό σας σε περίπτωση που καταστεί αφερέγγυα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα βασικά δικαιώματα σύμφωνα με την Οδηγία (ΕΕ) 2015/2302

  

Facebook