Σύνδεση

Εγγραφή

Μετά τη δημιουργία ενός λογαριασμού, θα μπορείτε να παρακολουθείτε τις πληρωμές σας, να παρακολουθείτε την εκρίσεις και μπορείτε επίσης να βαθμολογείτε την εκδρομή μετά την ολοκλήρωση της εκδρομής.
Όνομα Χρήστη*
Κωδικός πρόσβασης*
Επιβεβαίωση Κωδικού*
Όνομα*
Επώνυμο*
Email*
Τηλέφωνο*
Χώρα*
* Η δημιουργία ενός λογαριασμού σημαίνει έχετε αποδεχθεί τους Όρους Χρήσης και και την Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων .
Παρακαλούμε να συμφωνήσετε με όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα

Είστε ήδη Μέλος;

Σύνδεση

Στα Ίχνη της χαμένης Ιωνίας

0
Τιμή
Από295 €
Τιμή
Από295 €
Φόρμα κράτησης
Φόρμα Επικοινωνίας
Ονοματεπώνυμο*
Διεύθυνση Email*
Το αίτημα σας*
* Η δημιουργία ενός λογαριασμού σημαίνει έχετε αποδεχθεί τους Όρους Χρήσης και και την Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων .
Παρακαλούμε να συμφωνήσετε με όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα
Δωμάτιο 1 :
Δωμάτιο 1 :
* Παρακαλούμε επιλέξτε όλα τα απαιτούμενα πεδία για να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.

Προχωρήστε στην κράτηση

Αποθήκευση σε λίστα επιθυμιών

Η προσθήκη στοιχείου στη λίστα επιθυμιών απαιτεί λογαριασμό

237


Γιατί να ταξιδέψετε μαζί μας;

 • Εγγύηση καλύτερης τιμής
 • Εξυπηρέτηση πελατών 24/7
 • Εκδρομές επιλεγμένες από εμάς
 • Δωρεάν ταξιδιωτική ασφάλιση


Έχετε ερώτηση;

Μη διστάσετε να μας τηλεφωνήσετε. Είμαστε μια έμπειρη ομάδα και ευχαρίστως θα σας εξυπηρετήσουμε.

+30 2310288488

info@dieseltravel.gr

6 ημέρες - 5 διανυκτερεύσεις
Βενιζέλου 2, Θεσσαλονίκη
Μικρασιάτικα Παράλια
+2
Σύνοψη εκδρομής
Βιθυνία – Φρυγία – Ιωνία – Προύσα – Παμούκκαλε – Τσεσμές -Σμύρνη – Αϊβαλί – Τροία – Δαρδανέλια

Τα Μικρασιάτικα παράλια είναι ένα οργανωμένο οδικό ταξίδι που σχεδιάστηκε και υλοποιείτε από το DIesel Travel για το καλοκαίρι 2019.

 

Μια γοητευτική περιπλάνηση στη μνήμη ξεχωριστών πολιτισμών και εποχών. Μια ιστορική αφήγηση που θα σας γοητεύσει και θα σας μεταφέρει στα χρόνια όπου η ελληνικότητα των τόπων αυτών υπήρξε κυρίαρχη.

 

Ένα ταξίδι που θα σας μαγεύσει!!

 

Λεπτομέρειες εκδρομής

 

Περιλαμβάνονται στην τιμή:
 • Μεταφορά
 • Διαμονή
 • Ημιδιατροφή
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας (ελληνόφωνος)
 • Φ.Π.Α.
Δεν περιλαμβάνονται στην τιμή:
 • Είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά στα δείπνα
 • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα
 • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό
 
Πρόγραμμα

Με ένα πρόγραμμα χωρίς να κουράζει, με πληθώρα ξεναγήσεων, με διαμονή σε εξαιρετικά ξενοδοχεία χωρίς άσκοπες μετακινήσεις, με έμπειρο αρχηγό υλοποιούμε το ταξίδι χωρίς προβλήματα, αλλαγές και εκπτώσεις στις περιηγήσεις σας.

1η μέρα : Θεσσαλονίκη– Προύσα (670 χλμ.)

Συγκέντρωση στα γραφεία μας και αναχώρηση στις 06.00πμ. Με τις απαραίτητες στάσεις, φθάνουμε στα σύνορα. Έλεγχος αστυνομικός και τελωνειακός. Θα περάσουμε τα στενά του Ελλησπόντου από την Καλλίπολη στην Λάμψακο. Αφού περάσουμε τον Γρανικό ποταμό και την Πάνορμο άφιξη στην Προύσα, τη δεύτερη πρωτεύουσα των Οθωμανών Σουλτάνων και το δυτικό έσχατο του περίφημου «δρόμου του μεταξιού». Σύντομη πανοραμική περιήγηση της πόλης με το λεωφορείο όπου θα δούμε το συμβολικό μνημείο του Καραγκιόζη, τα λουτρά του Ιουστινιανού, το Ιερό Ουλούς Τζαμί με τους 20 τρούλους του 1399. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα : Προύσα –Σάρδεις- Παμούκκαλε (410 χλμ.)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε το ταξίδι μας διασχίζοντας το Βασίλειο της Βιθυνίας δια μέσω Κρεμαστής και του Παλαιοκάστρου, η διαδρομή μας θα συνεχιστεί στα εδάφη της αρχαίας Φρυγίας από όπου θα περάσουμε από τα Θυάτειρα, μιας από της 7 εκκλησίες της Αποκαλύψεως. Ακολούθως θα δια-σχίσουμε την κοιλάδα του ποταμού Έρμου όπου άλλοτε δέσποζαν οι επιβλητικές Σάρδεις πρωτεύουσα της Λυδίας για να καταλήξουμε στην Ιεράπολη. . Επίσκεψη στους ολόλευκους πέτρινους καταρράκτες της με τις αβαθείς λεκάνες που τις τροφοδοτούν άφθονες θερμές πηγές – ένα εκπληκτικό γεωλογικό φαινόμενο ασυνήθιστης ομορφιάς. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα : Ιεράπολη-Έφεσος-Κουσάντασι-Σμύρνη (180 + 100 χλμ.)

Μετά το πρωινό αναχωρούμε δια μέσω Αιδινίου για την αρχαία Έφεσο. Η αρχαία Έφεσος αποτέλεσε για πάνω από 1000 χρόνια μια μεγαλούπολη του ελληνισμού. Πατρίδα του φιλόσοφου Ηράκλειτου ήταν γνωστή σε όλο τον αρχαίο κόσμο για την λατρεία της Εφεσίας Αρτέμιδος. Τα πρώτα χριστιανικά χρόνια ήταν ήδη μεγάλη πόλη και γνωστή από τις «προς Εφεσίους επιστολές» του Αποστόλου Παύλου και ως μία από τις Επτά Εκκλησίες της Αποκάλυψης. Στον αρχαιολογικό χώρο θα δούμε το Βουλευτήριο, το Πρυτανείο, την Δημόσια Αγορά, το Νυμφαίο, την Βιβλιοθήκη του Κέλσου, το Θέατρο, το Γυμνάσιο και το Στάδιο. Συνεχίζουμε για το κοσμοπολίτικο θέρετρο Κουσάντασι. Ελεύθερος χρόνος στην πλούσια αγορά του και γεύμα εξ ιδίων σε παραθαλάσσια ταβέρνα. Αναχώρηση για τη χιλιοτραγουδισμένη και πολύπαθη Σμύρνη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η Ημέρα : Σμύρνη-Τσεσμές-Σμύρνη (90 + 90 χλμ.)

Μετά το πρωινό αρχίζει η περιήγηση της πόλης όπου θα δούμε το Διοικητήριο με το Ρολόι του, τα παλιά ελληνικά αρχοντικά, την ιστορική προκυμαία της, το Κορντόν και τον παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό. Ελεύθερος χρόνος στην πλούσια αγορά της, το Κεμέραλτι για όσους δε ακολουθήσουν στον Τσεσμέ. Θα συνεχίσουμε με την προαιρετική εκδρομή μας προς τον παραθαλάσσιο Τσεσμέ, την παλιά ελληνική Κρήνη ακριβώς απέναντι από την Χίο, στην δυτική άκρη της χερσονήσου της Ερυθραίας. Η πορεία μας ακολουθεί την νότια ακτή του κόλπου της Σμύρνης, και θα περάσουμε έξω από τα Βουρλά, την Σκάλα Βουρλών (αρχ. Κλαζομεναί), όπου σώζεται και το σπίτι του ποιητή ΓιώργουΣεφέρη, τα Αλάτσατα, το Λυθρί (αρχ.Ερυθραί), την Κάτω Παναγία και άλλα χωριά όπου ο ελληνισμός ανθούσε μέχρι το 1922. Στον Τσεσμέ θα παραμείνουμε για γεύμα εξ’ ιδίων σε μια από τις παραθαλάσσιες ψαροταβέρνες. Επιστροφή στην Σμύρνη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η Ημέρα : Σμύρνη-Αϊβαλί -Τσανάκκαλε (150 + 160 χλμ.)

Πρωινό και ξεκινώντας από την προκυμαία του Κορδελιού, ταξιδεύοντας κατά μήκος των ακτών του Αιγαίου φθάνουμε στο πανέμορφο και γραφικό Αιβαλί, τις αλλοτινές Κυδωνιές, το οποίο βρίσκεται σε ένα απέραντο κάμπο από ελαιόδεντρα. Θα περιηγηθούμε στα γραφικά πέτρινα σοκάκια με τις παλιές σαπωνοποιίες, στα παλιά χρωματιστά ελληνικά αρχοντικά σπίτια με τις λουλουδιασμένες αυλές που σώζονται ακόμη και κοσμούν το Αϊβαλί. Ακολουθεί βόλτα στο γραφικό λιμανάκι με τις γραφικές ταβέρνες επισκεφθούμε τα Μοσχονήσια όπου εκεί υπάρχει και σώζεται η εκκλησία των Ταξιαρχών. Αναχωρούμε για Τσανάκκαλε διασχίζοντας τις κατάφυτες πλαγιές του όρους Ίδη. Άφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα : Τσανακκαλε - Τροία - Θεσσαλονίκη (490 χλμ.)

Μετά το πρωινό μας, επίσκεψη στις αρχαιότητες της μυθικής Τροίας, την πόλη του Πριάμου, όπου θα δούμε ερείπια από την παλιά πόλη και το αντίγραφο του Δουρείου Ίππου. Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο με τα αλλεπάλληλα στρώματα υπολειμμάτων από τις διάφορες φάσεις ύπαρξης της πόλης. Θα διασχίσουμε τα στενά των Δαρδανελίων και δια μέσω της Καλλίπολης, γενέτειρα της γνωστής σε όλους μας Σοφίας Βέμπο. Άφιξη στα σύνορα, τελωνειακός έλεγχος και με ενδιάμεσες στάσεις καθ΄ οδόν, άφιξη αργά το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη.

Highlights

Έφεσος

Η Έφεσος ήταν μία από τις σημαντικότερες Ιωνικές πόλεις της Μικράς Ασίας. Η αρχαία Έφεσος κατά την αρχαιότητα ήταν κοντά στη θάλασσα.

Περισσότερα

Το ρολόι στη Σμύρνη

Ο Πύργος του Ρολογιού της Σμύρνης  βρίσκεται στην Πλατεία Κονακίου, της ομώνυμης περιοχής της Σμύρνης. Κατασκευάστηκε το 1901.

Περισσότερα

Παμούκκαλε

Αποτελείται από θερμές πηγές και λευκό τραβερτίνη, ο οποίος σχηματίζει πισίνες από τα ανθρακικά ορυκτά που περιέχονται στο νερό.

Περισσότερα

Τσεσμέ

Το Τσεσμέ ή Çeşme, παλιότερα γνωστό στα ελληνικά ως Κρήνη, είναι παραθαλάσσια πόλη και περιφέρεια στο δυτικό άκρο της Τουρκίας.

Περισσότερα

Παζάρι

Το Αϊβαλί υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά κέντρα του Ελληνισμού στη Μικρά Ασία, το δεύτερο μετά τη Σμύρνη. Μεγάλο εμπορικό κέντρο, λόγω του λιμένα.

Περισσότερα
Ξενοδοχεία
Αναχωρήσεις και τιμοκατάλογος, 13 Ιουλίου κάθε Σάββατο
Ημέρες Αναχώρηση Ξενοδοχεία Τιμή Ανά Άτομο
Σε Δίκλινο Δωμάτιο
Επιβάρυνση
Μονόκλινου
Παιδί 2-12 Ετών Διατροφή
6 ημέρες Από
13 Ιουλίου
Kervansaray 4*

(Προύσα)

295 € 110 € 195 € Ημιδιατροφή

Lycus River 5*

(Παμούκαλε)

Armıs 4*

(Σμύρνη)

Büyük Truva 4*

(Tσανάκκαλε)