+302310288488 info@dieseltravel.gr

Ταξίδι στην Ρούμελη 4 και 5 ημέρες

 

“H Στερεά Ελλάδα φέρεται και με την ονομασία Ρούμελη, λόγο της παλαιάς ονομασίας στην ιστορία, περπατήστε στην Αμφίκλεια και Χαλκίδα, ανακαλύψτε τα Τριζόνια, σε μια αξέχαστη εμπειρία

Περιλαμβάνονται στην τιμή:

  • Τις μεταφορές με πούλμαν του γραφείου μας
  • Περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Συνοδό του γραφείου µας.
  • Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο που αναφέρεται στον τιμοκατάλογο
  • Ασφάλεια αστικής επαγγελµατικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται στην τιμή:

  • Φόρος διαμονής ανάλογα την κατηγορία του ξενοδοχείου
  • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό, καραβάκια, είσοδοι μουσείων και νυχτερινών κέντρων. Φόρο διαμονής
1η ημέρα
2 ημέρα
3 ημέρα
4 ημέρα
5 ημέρα

1ημέρα : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ – ΛΕΙΒΑΔΙΑ – ΑΝΤΙΚΥΡΑ ( 400 χλμ.)

Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 08.00. Με διάφορες απαραίτητες στάσεις φθάνουμε στην Αμφίκλεια με τα νεοκλασικά αρχοντικά της και τα πλακόστρωτα σοκάκια της. Θα δούμε το μουσείο Άρτου και την αρχαία Ακρόπολη, που θα μας ανταμείψει με την εξαιρετική θέα. Συνεχίζουμε για τις Πηγές της Κρύας που βρίσκονται στις νότιες παρυφές της πόλης της Λειβαδιάς. Το ποτάμι που κυλάει στο συγκεκριμένο μέρος είναι ένα από τα δυο στην Ελλάδα με θηλύκο όνομα. Ο ποταμός Ερκύνα. Αρκετά μικρά γεφυράκια, καταρράκτες, αιωνόβια πλατάνια και νερόμυλοι πλαισιώνουν το τοπίο. Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσουμε την πανέμορφη φύση και να γευματίσουμε με τα ονομαστά σουβλάκια της περιοχής. Θα πιούμε τον απογευματινό καφέ μας στην όμορφη πόλη της Λειβαδιάς και καταλήγουμε στην Αντίκυρα όπου και το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΑΝΤΙΚΥΡΑ – ΤΡΙΖΟΝΙΑ – ΓΑΛΑΞΙΔΙ (190χλμ.)

Πρωινό και αναχώρηση. Τα άγρια μπλε νερά του Κορινθιακού κρύβουν ένα μικρό νησάκι, τα Τριζόνια. Είναι το μεγαλύτερο νησί από μια μικρή συστάδα νησιών στον Κορινθιακό. Είναι καταπράσινο και το μοναδικό κατοικήσιμο. Το άγνωστο σε πολλούς, αυτό νησί διαθέτει ένα πανέμορφο φυσικό λιμανάκι. Μιλάμε για έναν οικολογικό παράδεισο, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το μπάνιο μας, και να γευματίσουμε εξ’ ιδίων στα γραφικότατα ταβερνάκια της παραλίας. Παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής μια στάση στο πανέμορφο Γαλαξίδι θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα μας. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στην Αντίκυρα. Διανυκτέρευση.

3η μέρα : ΕΛΙΚΩΝΑΣ – ΟΣΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ (100χλμ)

Πρωινό. Σήμερα θα γνωρίσουμε τον Ελικώνα (βουνό), με την παρθένα φύση, τις όμορφες διαδρομές, τα γραφικά χωριουδάκια. Πρώτη μας στάση η Αγία Άννα σε υψόμετρο 700 μ. από τα παλαιοτέρα χωριά του βουνού. Θα κάνουμε μια βόλτα ανάμεσα στα σπιτάκια από ντόπια πέτρα, θα χαζέψουμε το άπλετο ελατοδάσος της περιοχής και θα πιούμε τον καφέ μας στο « καφέ των φίλων » στην πλατεία του χωριού. Συνεχίζοντας σε υψ. 800 μ βρίσκεται το ομώνυμο χωριό του βουνού, που μας καλωσορίζει με μια μίνι λιμνούλα. Είμαστε κοντά στο μοναστήρι του Όσιου Λουκά, και δεν είναι δυνατόν να μην το επισκεφθούμε. Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της μεσοβυζαντινής τέχνης, και περιλαμβάνεται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESKO. Επόμενη στάση στο Κυριάκι, το γνωστό κεφαλοχώρι του βουνού, με την όμορφη κεντρική πλατεία και τον γεροπλάτανο. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα εξ’ιδίων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση

4η μερα. ΧΑΛΚΙΔΑ – ΕΡΕΤΡΙΑ (300χλμ.)

Πρωινό και κατευθυνόμαστε προς τη Χαλκίδα, την κοσμοπολίτισσα της Εύβοιας. Μια ζωντανή πόλη.  Στα «τρελά νερά» του Ευρίπου, κρύβεται η  γοητεία της. Πόλη με ιδιαίτερη μαγεία και αρχοντιά. Χρόνος ελεύθερος, στην παραλία για καφέ, και συνεχίζουμε για την Ερέτρια, μια πανέμορφη πόλη με άριστη τουριστική οργάνωση. Εκτός του αρχαιολογικού μουσείου και χώρου, υπάρχουν κι άλλα αξιοθέατα που αποκαλύπτουν την ομορφιά και σημαντικότητα της πόλης κατά την αρχαιότητα, όπως «η Οικία των Ψηφιδωτών», το Αρχαίο Θέατρο και ο Μακεδονικός τάφος των Ερώτων. Χρόνος ελεύθερος για περιήγηση, για μπάνιο και γεύμα εξ’ ιδίων στα αραδιασμένα όμορφα ταβερνάκια προσφέροντας όμορφη θέα με εξαιρετικό φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση

5η μέρα: ΑΜΦΙΣΣΑ – ΜΕΤΑΛΕΥΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ( 430 χλμ.) 

Πρωινό, και ο πρώτος μας σταθμός για σήμερα είναι η Άμφισσα. Χρόνος για γνωριμία με την πόλη, και περιπλάνηση στα σοκάκια της Χάρμαινας, της συνοικίας των ταμπάκηδων με ιστορία από την Τουρκοκρατία. Θα πιούμε τον καφέ μας στο «παλιό καφενέ», μοναδικό στην Ελλάδα με θεατρική σκηνή, όπου ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος έκανε γυρίσματα του Θιάσου. Επόμενος σταθμός μας το μεταλλευτικό πάρκο. Το βαγονέτο του μόχθου. Πρόκειται για το μοναδικό θεματικό πάρκο της χώρας, που παρουσιάζει τους χώρους ενός μεταλείου, καθώς και την διαδικασία εξαγωγής βωξίτη, και το οποίο δημιουργήθηκε για ένα φόρο τιμής στη μεταλευτική ιστορία της Φωκίδας. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις επιστρέφουμε στη Θεσσαλονίκη.

Αναχωρήσεις Ξενοδοχεία Ημέρες Τιμή Ανά Άτομο
σε Δίκλινο
Επιβάρυνση
Μονόκλινου
Παιδί
2-12
Διατροφή
16,23,30/07, 6,13,20,27/08, 3,10/09

Hotel ANTIKIRA BEACH 3*

4 195 € +70 € 135 € Πρωινό
19,26/07, 2,8,12,16,23,30/08, 6/09 5 229 € +90 € 155 €

 

Αναχωρήσεις Ξενοδοχεία Ημέρες Τιμή Ανά Άτομο
σε Δίκλινο
Διατροφή
16,23,30/07, 6,13,20,27/08, 3,10/09 Hotel ANTIKIRA BEACH 3* 4 195 € Πρωινό
19,26/07, 2,8,12,16,23,30/08, 6/09 5 229 €

 

Σημαντική ενημέρωση

Ο συνδυασμός των ταξιδιωτικών υπηρεσιών που σας προσφέρονται αποτελεί πακέτο κατά την έννοια της Οδηγίας (ΕΕ) 2015/2302. Συνεπώς, απολαμβάνετε όλων των δικαιωμάτων που προβλέπονται στην ΕΕ για τα πακέτα.

Η εταιρεία Diesel Travel MIKE έχει την πλήρη ευθύνη για την ορθή εκτέλεση του πακέτου συνολικά. Επιπλέον, όπως επιβάλλει ο νόμος, η εταιρεία Diesel Travel MIKE εξασφαλίζει τη διαθέσιμη προστασία προκειμένου να σας επιστρέψει τα ποσά που καταβάλατε και, αν η μεταφορά περιλαμβάνεται στο πακέτο, να διασφαλίζει τον επαναπατρισμό σας σε περίπτωση που καταστεί αφερέγγυα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα βασικά δικαιώματα σύμφωνα με την Οδηγία (ΕΕ) 2015/2302

Facebook