+302310288488 info@dieseltravel.gr

Βουκουρέστι & Καρπάθια Όρη

Λεπτομέρειες εκδρομής:

Πατήστε πάνω στο χάρτη για να δείτε αναλυτικά τα σημεία ενδιαφέροντος

  

Περιλαμβάνονται στην τιμή:

 • Μεταφορές - μετακινήσεις με υπερυψωμένο λεωφορείο
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία
 • Επιλεγμένη διατροφή
 • Έμπειρος συνοδός - αρχηγός του γραφείου μας
 • Ξεναγήσεις - περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται στην τιμή:

 • Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων
 • Κρουαζιέρες, επιπλέον γεύματα, ποτά και ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό, προτεινόμενο ή εξ’ ιδίων
 • Δημοτικός φόρος πόλεων 10 €

  

 

Γνωρίστε τον προορισμό σας:
Τι θα φάμε…
Τι θα δούμε…
Που θα διασκεδάσουμε…
Για τον ελεύθερό σας χρόνο…

Πρόγραμμα Εκδρομής:
1η ημέρα
2η ημέρα
3η ημέρα
4η ημέρα
5η ημέρα
Σημείωση

1η ημέρα: Θεσσαλονίκη – Βουκουρέστι (680 χλμ.)

Αναχώρηση στις 06:00 π.μ. από τα γραφείο μας. Διασχίζοντας την πανέμορφη κοιλάδα του Στρυμόνα, και με σύντομη στάση έξω από τη Σόφια, για φαγητό, συνεχίζουμε για τα Βουλγαρουμανικά σύνορα. Μόλις περάσουμε τη «Γέφυρα της φιλίας» που ενώνει τη Βουλγαρία με τη Ρουμανία πάνω από τον Δούναβη, μπαίνουμε στη Ρουμανία και αφήνοντας πίσω μας το Τζιούρτζιου, φθάνουμε στο Βουκουρέστι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

2η: ημέρα: Βουκουρέστι (Περιήγηση πόλης)

Πρωινό και θα αφιερώσουμε την ημέρα μας για την πρώτη γνωριμία μας με το Βουκουρέστι, την πανέμορφη πρωτεύουσα της Ρουμανίας, αποκαλούμενη και ως «Παρίσι των Βαλκανίων». Μια πόλη βγαλμένη σαν από λαϊκό παραμύθι που βρίθει από ιστορικά αξιοθέατα, μεγαλοπρεπείς εκκλησίες και ειδυλλιακά φυσικά σκηνικά. Θα επισκεφθούμε το παλάτι της Βουλής, το δεύτερο σε επιφάνεια κτίριο στον κόσμο μετά το Πεντάγωνο των ΗΠΑ, και το Ορθόδοξο Πατριαρχείο. Στην πανοραμική περιήγηση της πόλης διασχίζοντας τις διαδοχικές πλατείες Uniri, Univercity, Romana, Victoria και Charles de Gaulle, θα θαυμάσουμε το νοσοκομείο του Καντακουζηνού, την Ακαδημία των Οικονομικών, το Προεδρικό Μέγαρο, το μνημείο των Αεροπόρων, την Αψίδα του Θριάμβου και το Κτίριο του Τύπου, απομίμηση του πανεπιστημίου Λομονόσοφ της Μόσχας. Επίσκεψη στο μοναδικό στο είδος του Μουσείο του χωριού, ένα θεματικό πάρκο γύρω από την λίμνη Herastrau με αναπαράσταση οικιστικού περιβάλλοντος από όλη την Ρουμανική επικράτεια. Διασχίζοντας την λεωφόρο Kiselev (η οποία παρομοιάζεται με το Champs – Elysees του Παρισιού), και την calea Victoriei καταλήγουμε στην πλατεία της Επανάστασης του 1989, γύρω από την οποία βρίσκονται το Μέγαρο Μουσικής του Βουκουρεστίου, το Ρουμανικό Αthenaeum, τα Ανάκτορα της Βασιλικής Οικογένειας που σήμερα φιλοξενεί την Εθνική Πινακοθήκη , την Βιβλιοθήκη του Εθνικού Πανεπιστημίου με το άγαλμα του έφιππου Βασιλιά Καρόλου Α, και το κτίριο που στέγαζε τα γραφεία του καθεστώτος Τσαουσέσκου. Στάση για φωτογραφίες και στη συνέχεια της περιήγησής μας θα δούμε την Λέσχη Αξιωματικών, το Εθνικό θέατρο, την Όπερα, τη Στρατιωτική Ακαδημία και τo Παλάτι του Καντακουζηνού. Η ξενάγηση μας καταλήγει στην παλιά πόλη όπου θα δούμε το ιστορικό Hanu’ lui Manuc, το εναπομείναν τμήμα της κατοικίας του περιβόητου κόμη Δράκουλα Βλαντ Τσέπες με την προτομή του στην είσοδο του κτιρίου, και στη συνέχεια την εκκλησία της Σταυρουπόλεως που χτίστηκε από Έλληνα μοναχό, και σήμερα είναι προστατευόμενο μνημείο της UNESCO. Χρόνος ελεύθερος στη διάθεση των εκδρομέων. Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε μια τοπική μπύρα και γευστικά εδέσματα στο caru’ cu bere, την παλαιότερη μπυραρία της πόλης από το 1879. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

3η: ημέρα: Βουκουρέστι – Καρπάθια (140+140χλμ.)

Πρωινό και αναχωρούμε για τα θρυλικά Καρπάθια. Αφού διασχίσουμε την κοιλάδα Πράχωβα, φθάνουμε στη Σινάια, όπου θα επισκεφθούμε το Ανάκτορο του Κάρολου Α, του πρώτου Βασιλιά της Ρουμανίας, ένα Ανάκτορο γνωστό ως Πέλες. Οι συλλογές σπανίων αριστουργημάτων που κοσμούν τα δωμάτια του Παλατιού, το καθιστούν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα Ανάκτορα της Ευρώπης. Στη συνέχεια θα δούμε το ομώνυμο μοναστήρι, που χτίστηκε από τον Καντακουζηνό, πάνω σε μία πέτρα που έφερε από το Όρος Σινά, εξ’ ου και η ονομασία της περιοχής. Συνεχίζουμε για το Μπραν, όπου θα επισκεφτούμε τον Πύργο με το ίδιο όνομα, γνωστό και σαν Πύργο του Δράκουλα. Από εκεί θα μεταβούμε στο Brasov, όπου θα θαυμάσουμε τα κτίσματα του 18ου αιώνα και ιδιαίτερα την Biserica Neagra (Μαύρη Εκκλησιά) τη μεγαλύτερη εκκλησία Γοτθικού Ρυθμού από τη Βιέννη έως την Κωνσταντινούπολη. Θα δούμε επίσης το Δημαρχείο, τον Πύργο με το Ρολόι, και την Κεντρική Πλατεία. Επιστροφή στο Βουκουρέστι, και διανυκτέρευση.

5η: ημέρα: Βουκουρέστι – Θεσσαλονίκη (680 χλμ.)

Πρωινό και αναχώρηση για Τζιούρτζιου, Ρούσε, Πλέβεν, Σόφια, Κούλατα, Προμαχώνα και το βράδυ, μετά τις καθορισμένες στάσεις για φαγητό και καφέ εξ’ ιδίων, φτάνουμε στη Θεσσαλονίκη.

 • Στην 4ήμερη εκδρομή δεν πραγματοποιείται η 4η ημέρα του προγράμματος, αλλά θα προσπαθήσουμε να εντάξουμε κάποια από τα ειδικού ενδιαφέροντος μνημεία στις προηγούμενες ημέρες.
 • Ταξιδεύετε με ταυτότητες νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες ή διαβατήριο με εξάμηνη ισχύ.

 

 

Τιμοκατάλογος:
Αναχωρήσεις Ξενοδοχεία Τιμή Προσφοράς Τιμή Ανά Άτομο
σε Δίκλινο/Τρίκλινο
Επιβάρυνση
Μονόκλινου
Παιδί
2-12
Διατροφή

 

4 ημέρες
23/12
24/12
26/12
3/1

Yesterday 3*
Minerva 4*
Mercure City Center 4*
159 €
209 €
215 €
179 €
229 €
235 €

 

+59 €
+99 €
+99 €

 

99 €
109 €
109 €
Πρωινό
Ημιδιατροφή
Ημιδιατροφή
5 ημέρες
22/12
24/12
2/1

Yesterday 3*
Minerva 4*
Mercure City Center 4*

189 €
255 €
259 €

209 €
275 €
279 €

+85 €
+119 €
+119 €

109 €
129 €
129 €

Πρωινό
Ημιδιατροφή
Ημιδιατροφή

  

Σημαντική ενημέρωση

Ο συνδυασμός των ταξιδιωτικών υπηρεσιών που σας προσφέρονται αποτελεί πακέτο κατά την έννοια της Οδηγίας (ΕΕ) 2015/2302. Συνεπώς, απολαμβάνετε όλων των δικαιωμάτων που προβλέπονται στην ΕΕ για τα πακέτα.

Η εταιρεία Diesel Travel MIKE έχει την πλήρη ευθύνη για την ορθή εκτέλεση του πακέτου συνολικά. Επιπλέον, όπως επιβάλλει ο νόμος, η εταιρεία Diesel Travel MIKE εξασφαλίζει τη διαθέσιμη προστασία προκειμένου να σας επιστρέψει τα ποσά που καταβάλατε και, αν η μεταφορά περιλαμβάνεται στο πακέτο, να διασφαλίζει τον επαναπατρισμό σας σε περίπτωση που καταστεί αφερέγγυα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα βασικά δικαιώματα σύμφωνα με την Οδηγία (ΕΕ) 2015/2302